"46 bin 500 TL'ye yıkılan tesis yerine, 208 bin TL'ye yeni tesis kiralanmış"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM Kampüsündeki yıkılan Bahçe Lokantası'na ilişkin soru önergesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM yerleşkesi içerisinde bulunan Bahçe Lokantası'nın 46 bin 500 TL maliyetle yıkıldığını, lokanta yerine Beştepe'de açılan sosyal tesis için bugüne kadar 142 bin 308 TL tadilat masrafı yapıldığını bildirdi. Aydın, tesisin yıllık kira bedelinin 208 bin TL olduğunu, personel, ısınma ve malzeme giderlerinin de 235 bin 702 TL'yi bulduğunu kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yıkılan Bahçe Lokantası'na ilişkin soru önergesini TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına yanıtlayan Başkanvekili Aydın, şunları kaydetti:

46 BİN 500 TL'YE YIKILDI

"TBMM Yerleşkesi içerisindeki Bahçe Lokantası'nın ihtiyaçlara cevap veremediği, binanın eski ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılmasının uygun olacağı, yeni kiralanan sosyal tesiste lokanta hizmetinin fazlasıyla karşılanabileceği değerlendirilmiştir. 13 Mayıs 2015 tarihinde Başkanlık makamı kararıyla 16 Mayıs 2015 tarihinde binanın yıkımı gerçekleştirilmiştir. Yıkım işi ihalesi Kamu İhale Kanunu'nun 22/d maddesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Yıkım maliyeti 46 bin 500 TL'dir. Bahçe Lokantası binasının yıkımı sonucunda hurdalar, TBMM envanterine kayıtlı menkuller hariç, sözleşme kapsamında yüklenici firmaya verilmiştir.

208 BİN TL'YE KİRALANAN TESİSE 142 BİN TL'YE TADİLAT MASRAFI YAPILDI

Yıkılan Bahçe Lokantası'nın yerine Beştepe'de açılan sosyal tesisin inşaatının bugüne kadarki tadilat giderleri 142 bin 308 TL'dir. Bu tesis için ödenen yallık kira bedeli KDV hariç 208 bin TL'dir. TBMM Eğitim ve Sosyal Tesis Hizmetleri'nde personel, ısınma, malzeme gibi işletme giderleri yaklaşık 253 bin 702,85 TL'dir. Bahçe Lokantası'nın yeniden yapılmasıyla ilgili alınmış bir karar bulunmamaktadır.

2012 TARİHLİ DİVAN KARARI

TBMM yerleşkesinde ve yerleşke dışında bulunan hizmet binalarında yapılması planlanan düzenlemeler için gerekli onarım, tadilat işleri ile tarihi mekanlar hariç yeniden inşasının yapılması hususlarında TBMM Başkanlığı'na yetki verilmesine ilişkin 6 Ocak 2012 tarihli ve 12 sayılı Başkanlık Divan kararı alınmıştır. Mülkiyeti AOÇ Müdürlüğü'ne ait tesisin kiralanması 10 Kasım 2014 tarihli ve 81 sayılı Başkanlık Divan kararı ile yapılmıştır. Yeni sosyal tesisin gerekli onarım ve tadilat işleri 6 Nisan 2015 tarihli ve 99 sayılı Başkanlık Divan kararı ile yaptırılmıştır. TBMM Eğitim ve Sosyal Tesisi spor alanlarının kullanıma açılması ve bu kısımlardan faydalanma şartlarının belirlenmesi çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tesis bütünüyle faaliyete geçirilmiş olacaktır."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""46 bin 500 TL'ye yıkılan tesis yerine, 208 bin TL'ye yeni tesis kiralanmış"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete