Levent Üzümcü'den Davutoğlu'nun yanına giden 'sanatçı'lara: Şakşakçılar

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü Başbakan Davutoğlu'nun yanına giden bazı yandaş sanatçılara şakşakçı dedi.
Üzümcü özel tiyatrolara verilen maddi desteğin iki katına çıkarıldığı kültür paketi ile ilgili, "Fikirlerimi söylüyorum diye beni Şehir Tiyatroları'ndan atan insanlardan bahsediyoruz. Bu insanlardan sanatı iyileştirecek her türlü açıklamaya da temkinli bakarım" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu sanatçıların emeklilik haklarının verilmesi, tiyatrolara desteğin artırılması gibi düzenlemeleri içeren kültür paketi açıkladı. KRT'de Çağlar Cilara'nın yayınına telefonla bağlanan tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, kültür sanat politikası üretebilmek için kültür ve sanatla ilişkide olmak gerektiğini söyleyerek, Şehir Tiyatroları'ndan atılmasını hatırlattı.

"Her kente bir tiyatro açılması, özel tiyatrolara verilecek desteğin artması, tabiki böyle bir şey varsa çok önemlidir ama eğer ödenekli sanat kurumlarını kapatma yoluna gideceklerse ki öyle bir planlarının olduğunu biz biliyoruz bir şekilde, nedir ödenekli sanat kurumları; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan tutun da Şehir Tiyatroları'na, Devlet Tiyatroları'na, Devlet Opera ve Balesi'ne kadar kapatmayı düşünüyorlarsa bu çok büyük bir hata olur. Şimdi yaptıkları yapacaklarının teminatıdır ya insanların. Kültür sanat politikası üretebilmek için kültür ve sanatla ilişkide olmak gerekiyor, Kültür ve sanat hakkında dünya görüşüne sahip olmak gerekiyor. Bu derece partizanlıkla, bu derece bir parti hükümetine doğru giden ülkede yaptıklarını yapacaklarının teminatı olarak görüyorum ben.

Bugün ödenekli sanat kurumlarından fikirlerini söylüyor diye oyuncuları atan insanlardan bahsediyoruz. Bugün Atatürk Kültür Merkezi'ni harabeye döndürüp onu orada öyle atıl bir şekilde bırakan insanlardan bahsediyoruz. Metrobüs gibi kocaman bir çalışmayı 8-9 ayda bitirip koca bir AKM'yi 6-7 yıldır İstanbul'un göbeğinde bırakan insanların ettiği laflara güvenmek zorundayız. Bugün İstanbul'un tam göbeğinde AKM'nin çaprazında bulunan gezi parkına AVM yapmaya çalışan insanlardan bahsediyouz ve buna karşı insanları sokak ortasında döverek öldüren insanlardan bahsediyoruz. Bu kendini devlet zanneden hükümet, bunları yapabilecekler mi bilmiyorum yapacaklarsa ne mutlu her ile bir tiyatro açılmasını isterim ben bir tiyatro oyuncusu olarak." 



"SANAT ÖZGÜR DÜŞÜNCE İSTER, SÜRÜ OLMAK İSTEMEZ"

Levent Üzümcü'nün özel tiyatrolara verilecek olan destekle ilgili de şüpheleri var.

"Özel tiyatrolara destek verileceği söyleniyor, mesela bunlar hangi özel tiyatrolar olacak. Adı sanı duyulmamış, hiç bir iş yapmamış tiyatrolara o tiyatrolarda oynayan oyuncular, o tiyatroların yazarları üzerinden mi yardım yapacaklar. Eğer ödenekli sanat kurumlarını kapatmayı düşünüyorlarsa, bu konservatuvarlarında kapatılması anlamına gelecektir. Fikirlerimi söylüyorum diye beni Şehir Tiyatroları'ndan atan insanlardan bahsediyoruz. Bu insanlardan sanatı iyileştirecek her türlü açıklamaya da temkinli bakarım. Çünkü sanat özgür düşünce ister, sanat birey olmak ister sürü olmak istemez."

Üzümcü, Başbakanın sanatçılardan gelen her talebe açık olduğu, her isteklerini yerine getireceği şeklindeki açıklamaları üzerine, "Ben bunun açıkça söylemek gerekirse sadece kendi görüşlerinin şakşakçıları tarafından yararlanacağını düşünüyorum. Gerçek sanatçıların bu işin içinde olması lazım. Ben hiçbir siyasi görüşün şakşakçısı olmam. Ben yanlışın yanlış olduğunu savunurum" yanıtını verdi.

Kaynak: Çağlar Cilara - KRT

    :

    :

    :

    :

    "Levent Üzümcü'den Davutoğlu'nun yanına giden 'sanatçı'lara: Şakşakçılar" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete