İsrail, Filistin filminin Cannes'da gösterilmesine engel olmak istiyor

Fransa'daki İsrail lobisi, bir Filistin filminin Cannes Film Festivali'nde gösterimini engellemek için yetkililere baskı yapıyor.
İsrail'in Filistinlilere yönelik hayatın her alanındaki "tam saha presi" sürüyor.

Electronic Intifada'nın haberine göre, Nasri Hajjaj'ın Munich: A Palestinian Story isimli filminin kısa bir bölümünün, Cannes Film Festivali ile Dubai Uluslararası Film Festivali işbirliği ile yapılan Marché du Film'de gösterilmesi planlanıyor.

Ancak 3 Mayıs günü, Fransa'daki en büyük İsrail yanlısı grup olan CRIF'ın başkanı Roger Cukierman, festival sorumlusuna bir mektup yazdı ve adı geçen film hakkındaki "endişelerini" dile getirdi.

İPTAL EDİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Cukierman, 1972 Münih Olimpiyatları'ndaki olayları anlatan filmin "tarihsel revizyonizm" ile bağlantılı olduğunu öne sürdü. Ancak bir bölümünün gösterilmesi planlanan film, henüz tamamlanmış dahi değil.

Ancak CRIF lideri, daha tamamlanmayan ve henüz gösterime girmeyen filmi bir "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Fransız Yahudilerin internet sitelerinden Le Monde Juif ise, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'nin müdahalesi üzerine filmin gösteriminin iptal edildiğini öne sürdü.

Ayrıca Cannes Belediye Başkanı'na bir kurum tarafından film hakkında bilgilendirme yapıldığı ve filmin gösteriminin "kamu güvenliğini bozabileceği" söylendi.

Marché du Film'den bir yetkili, üzerlerinde çok baskı olmasına rağmen film gösterimini iptal etme kararı almadıklarını belirtti.

    :

    :

    :

    :

    "İsrail, Filistin filminin Cannes'da gösterilmesine engel olmak istiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER KÜLTÜR & SANAT HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete