Günün Videosu

Nazlıaka'ya ihraç; ihraç edilenlere dönüş yolu...

Nazlıaka'nın ihraç talebini oylayacak PM, daha önce ihraç edilen hangi isimleri affedecek?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

PM HEM İHRAÇ TALEBİNİ  HEM AF BAŞVURULARINI GÖRÜŞECEK


Atatürk portresinin indirilmesi tartışması sonrasında isim vermeyen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "tüm CHP'li vekilleri töhmet altında bırakmak; hatta olmayan bir olayı dedikodu malzemesi olarak kullanmakla” suçlandı...

MYK tarafından partiden ihracı istenen Nazlıaka'nın akıbeti, pazar günü saat 10:00’da yapılacak olağanüstü Parti Meclisi toplantısında belli olacak.

Ancak Nazlıaka'nın ihracının görüşüleceği toplantının dikkat çeken bir başka gündem maddesi daha var. Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre daha önce partiden ihraç edilen ancak geri dönmek ve bağışlanmak isteyen bazı isimlerin başvurusu da aynı toplantıda ele alınacak. 

Yani Nazlıaka'nın ihracının karara bağlandığı toplantıda, ihraç edilen başka isimlere dönüş yolu açılabilecek... 

PM'NİN BAĞIŞLAMA YETKİSİ DE VAR...

CHP tüzüğünün 75. maddesine göre kesinleşen cezaları bağışlama yetkisi de Parti Meclisi'nde... Ceza alanların af talebi üzerine, istek disiplin kuruluna gönderiliyor ve örgütün de görüşü alınarak dosya, MYK tarafından PM'ye sunuluyor... 

PM'NİN İHRAÇ ETTİĞİ SARIGÜL, 8 YIL SONRA GERİ DÖNMÜŞTÜ...

Daha önce aynı yöntem Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül için kullanılmıştı. Sarıgül, ihraç edildikten 8.5 yıl sonra, bağışlanma başvurusu yapmış;  Parti Meclisi’nde  10 ret, 44 evet  ve 4 boş oyun kullanıldığı seçim sonucu CHP'ye geri dönmüştü. 



Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Nazlıaka'ya ihraç; ihraç edilenlere dönüş yolu..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete