Günün Videosu

"Madem davalar beklediğiniz gibi sonuçlandı, kumpasın hesabını soracak mısınız?"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son kumpas davası olarak bilinen İzmir'deki Askeri Casusluk Davası'nda da tüm sanıkların beraat etmesi üzerine yaptığı açıklamaya, davaların mağdurları olan askerlerden eleştiri geldi...
Burcu ORAL EVREN | ÖZEL | KARŞI GAZETE

MADEM BERAAT BEKLİYORDUNUZ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUNUZ MU?


Karşı Gazete'ye konuşan kumpas davaları mağdurları TSK açıklamasındaki  "davalar beklendiği şekilde beraat ile sonuçlanmıştır." ifadesine sert tepki göstererek TSK komuta kademesine şu soruları yöneltti:

-Kumpası kuranların omurgasını oluşturan,  TSK içinde yuvalanmış mihraklarla ilgili,  neden şimdiye kadar bir işlem yapılmadı? 

- Bu mihraklar, nereye kadar uzanıyor?

YARGILANAN ASKERLERİ, NEDEN MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN ORDUDAN ATTINIZ?

- İzmir'de, Askeri Casusluk  davası  devam ederken bir sürü genç subayı ordudan atanlar, yine aynı komutanlardır. (Şimdi mahkeme kararı ile isteyen geri dönecek) Madem açıklamada ''beklenildiği gibi beraatla sonuçlandı..." denilmiş, neden bu genç subaylar mahkeme kararı beklenmeden ordudan atılmıştır?

- TSK komuta kademesinin yaptıkları ile söyledikleri birbiriyle tutarlı mı?

TSK, KUMPASÇILAR İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI?

- Açıklamanın sonunda neden bu kumpası kuranlarla ilgili suç duyurusu yok?

- Bu kumpasta başrol oynadığı kabul edilen ve hakkında  suç duyurusunda  bulunulan bilirkişi yüzbaşı, neden ödüllendirilmiş gibi  yurt dışında görevlendirildi?  Bu kişiyi ödüllendiren bir komutanın bu açıklamayı da yapması çok ironik değil mi?

KUMPAS MAĞDURLARI İÇİN İADE-İ İTİBAR GİRİŞİMİNİZ VAR MI?

- Onlarca  insan yıllarını cezaevlerinde geçirdi, mesleklerini kaybetti, yaftalandı, kimileri öldü, kimileri ise hala amansız hastalıklarla mücadele ediyor. Bu insanların haklarını korumak için bu basın açıklamasını yapanlar ne yapıyor? 

-12 Eylül ve 28 Şubat mağdurları bile şu anda kendilerine verilen ilave haklarla bizden çok daha iyi konumdalar. Bizim mağdurlarımız   çiftçilik, emlakçılık vb işler yaparken diğer mağdurlara  devlet kademelerinde, bakanlıklarda vs. iş verildi... Meclis’e kumpas mağdurlarının  iade-i itibarı için bir kanun teklifi verilmesi girişiminde  bulunuldu mu? 

 KARSIGAZETE.COM.TR

 

    :

    :

    :

    :

    ""Madem davalar beklediğiniz gibi sonuçlandı, kumpasın hesabını soracak mısınız?"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete