Devletin Bakanı Cengiz İnşaat’ın sözcüsü gibi konuştu

Yeşil Artvin Derneği üyesi ve aynı zamanda Dernek Başkanı Neşe Karahan’ın sözcüsü olan Hasan Yücel, Başbakanla görüşme gerçekleşmeden önce Orman Bakanı’nın şirket sözcüsü gibi konuştuğunu söyledi.
Ayşegül KASAP | ÖZEL | KARŞI GAZETE

Yeşil Artvin Derneği üyesi olan Hasan Yücel, Cerattepe’de yaşananları Karşı Gazete’ye anlattı.

İş makinalarının Cerattepe’ye çıkacağı duyumunu 15 Şubat’ta aldıklarını söyleyen Yücel, saat 17.00’de toplantı yaptıklarını ve daha sonra saat 20.00 sularında Atmaca mevkiinde nöbet tutmaya başladıklarını söyledi.

Gece 4’e kadar ortalığın sakin olduğunu ifade eden Yücel, yaşanan gelişmeleri şu şekilde anlattı:

“Gece 4.30’ta Jandarma önde iş makinaları Atmaca mevkiinden yukarı doğru çıkmaya teşebbüs ettiler. Araçlar park etti. Saat 5’e kadar herhangi bir saldırı olmadı görüşmeler sürdü. Sabah saat 5.30-6.00 sularında polis önce sis gazı daha sonra biber gazı ve akabinde de plastik mermi kullanarak kitleyi dağıtmaya çalıştı. Bu saldırılar güvenlik güçleri tarafından o günün içinde 3-4 kez yapıldı. İlk gün bu şekilde karşılıklı restleşmeler ve konuşmalarla sürdü. Ertesi gün yine Atmaca mevkiinde sabahın erken saatleri -zannedersem 4,5 gibi- yine polis biber gazı ile kitleyi dağıtmaya çalıştı.

JANDARMANIN SALDIRISI POLİSE GÖRE DAHA SERTTİ

Katravan bölgesinde polisin sorumluluk alanı biterek jandarmaya geçti. Sonra polis tedbir aldı jandarma saldırmaya başladı. Jandarmanın saldırısı polise göre daha sert ve daha şiddetliydi. Akşam 6’ya kadar sürdü bu saldırılar… Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki, jandarmanın tepkisi polisten daha sertti. Akşam 7 gibi de İş makinaları jandarma eşliğinde Cerattepe bölgesine çıktılar.  Ve halende oradalar.”

Şu anda Cerattepe bölgesine hiçbir geçiş olmadığını ifade eden Yücel sözlerine şöyle devam etti:

Yeşil Artvin Derneği inisiyatifinde, Artvin halkı ve ülkenin dört bir yanından gelen çevreye duyarlı dostlarımızın nöbet tuttuğu nöbet noktasını şuan jandarma kullanıyor ve orada jandarma barikatı var. Büyük bir barikat var. O nöbet kulübesiyle  Cerattepe’deki tünelin arasında yüzer metre arayla jandarma timleri var. Bizim şehir merkezinden yukarı çıkışımız dahi yasak. Bizlere ‘Olay çıkarabilecek tip’ deniyor.

HOPA’YA KADAR GELENLERE 17-18 KEZ GBT YAPILDI

Cumartesi-Pazar Valilik yayınladığı bir yazıyla kayak merkezini de çıkışları bir
haftalığına durdurmuştu. Çünkü kayak merkezine çıkışlar da Cerattepe bölgesinden oluyor. İstanbul Barosu’ndan sayın Kocasakal kendi girişimleri sonunca Artvin Baro Başkanıyla birlikte Cerattepe’ye çıktı ama onun haricinde halka çıkış Kafkasör’den itibaren yasak. Çoğuna Kafkasör bile yasak. Hopa yolu daha yeni yeni açılmaya başlandı. Ülkenin dört bir yanından Hopa’ya kadar gelenlere 17-18 kez GBT yapmalarına rağmen geçiş izni verilmedi. Daha yeni yeni Hopa yolu açılmaya başlandı. Ama Artvinlilere Kafkasör’den yukarı çıkmak yasak, yollamıyorlar.

NE ZAMAN HÜKÜMET SIKIŞSA YANDAŞ MEDYA ‘TERÖR’ YAFTASI YAPIŞTIRIYOR

Artvin halkına vurulmaya çalışılan ‘terör’  yaftasına da değinen Yücel, “Siz de bilirsiniz, kamuoyunun malumu… Ne zaman hükümet sıkışsa, ne zaman haklılığımız ortaya çıksa yandaş medya bu yaftayı yapıştırır. Biz 25 yıllık tarihimizde Yeşil Artvin Derneği olarak bugüne kadar hiçbir kara lekeye bulaşmamışızdır. Bulaşmayacaktır. Zaten az önce bahsettiğimiz leke de üzerimize yapışmadı. O çamur da üzerimize yapışmadı. Çünkü hep burada söylediğimiz gibi biz yaşam alanımızı savunuyoruz. Yaşam ve yaşam alanını savunana herhangi bir yafta yapışmaz, bugüne kadar da yapıştıramadılar zaten. Çünkü Artvin’de maden mücadelesi yeni bir mücadele değil, 25 yıllık bir mücadele… 25 yıldır Artvin halkına ve Yeşil Artvin Derneğine bu anlamda hiç bir kötü leke yapıştıramadılar.” İfadelerini kullandı.

ORMAN BAKANI ŞİRKET SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞTU

Başbakan’la gerçekleştirilen görüşme hakkında kuşkuları olduğunu ifade eden yücel sözlerini şu şekilde tamamladı:

Kişisel kanaatimi söyleyeyim; Başbakan’la görüşme yapılmadan önce Orman Bakanı’nın çıkıp ‘bu işten dönüş yok , maden kesinlikle çıkartılacak’ demesi , bir şirket sözcüsü gibi konuşması  toplantıya olan kuşkularımız meydana getirdi. Sayın Başbakan bizleri ‘yerel aktörler’ olarak ifade ediyor. Biz halkız, Artvin’de yaşayan halkız, bundan dolayı da son derece mutluyuz. Artvin’i kurtarmak istiyorlarsa o şirketi Cerattepe’den çıkarsınlar Artvin kurtulsun.

Artvin halkı bugüne kadar tüm davaları kazandığı halde direniyor . Sonu kadar direneceğiz. 

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Devletin Bakanı Cengiz İnşaat’ın sözcüsü gibi konuştu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete