Günün Videosu

​Şehit sayısı hakkında çarpıcı iddia

Askeri kaynaklar: "Güneydoğu'daki çatışmalarda çok sayıda şehit verildi çünkü ne uygun silah ve teçhizat var ne de asker/ polis sokak çatışmaları konusunda eğitimli!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TSK VE EMNİYETE YENİ SİLAH, YENİ EĞİTİM ŞART...


Sur, Cizre ve Silopi'de yaşanan yoğun sokak çatışmaları ve yüksek şehit sayısı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet'te  yeni teçhizat ve silah ihtiyacı olduğunu ortaya  çıkardı.

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre Savunma Bakanlığı da sokak çatışmalarında kullanılmak üzere, envanterinde olmayan yeni bir türde silah alımı yapma hazırlığında.

YENİ SİLAHLAR İSRAİL'DEN Mİ ALINACAK?

Şimdilik araştırma aşamasının sürdüğü yeni silahlar "corner shot gun" olarak biliniyor...  Bu silahlar İsrail, Çin ve Pakistan tarafından üretiliyor. Ateş edenin köşeden burnunu çıkarmasına gerek kalmadan hedefi vurma özelliği olan bu  silah sistemleri,  sokak muharebeleri yapan  polis ve askerlere büyük avantaj sağlayacak.

Eğer TSK ve Emniyet'e bu silahtan alınırsa; sağa veya sola kıvrılabilen, üzerinde kamera sisteminin takılı olduğu yeni silahlar ile asker ve polis kendilerini açığa çıkarmadan, hedef göstermeden düşmanı etkisiz hale getirebilecek.

ÇARPICI İDDİA: "ASKER VE POLİS SOKAK SAVAŞINI BİLMİYOR!"

Öte yandan çok sayıda rütbeli asker ve polisin şehit olması, güvenlik güçlerinin sokak çatışmalarına hazırlıklı olmadığını da ortaya çıkardı.  Karşı Gazete'ye konuşan kaynaklar, şehit ve yaralıların çoğunlukla geçici görevli personelden  olduğunun altını çizerek,  bu personelin bölgeye gönderilmesiyle  yanlış yapıldığı ve  şehitliğe davetiye çıkarıldığı değerlendirmesi yaptı.

"GEÇİCİ GÖREVLİ GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE SOKAK MUHAREBESİ OLMAZ"

"Sokak muhabereleri, özel eğitimli ve özel teçhizatlı profesyonel personel gerektirir. Geçici personelle sokak muharebeleri yapma lüksü yoktur. Bu başlangıçtan itibaren her türlü zaiyatı kabul etme anlamına gelir." diyen askeri kaynaklar bölgede görevli güvenlik güçlerine verilen miğfer ve çelik yeleklerin yetersiz olduğunu da savundu.

"ASKERE VERİLEN MİĞFER VE ÇELİK YELEK YETERSİZ"

Kaynaklar, "Şehit ve yaralıların genelde ABD yapımı keskin nişancı silahları  (sniper) tarafından vurulduğu söyleniyor. Ancak bu silahlardan korunmayı sağlayacak türde miğferler ve çelik yeleklerden burada görev yapan personele tedarik edilerek verilmemesi başka bir inceleme konusudur... Bölgeye en eğitimli birliklerini gönderen TSK ve Emniyet, yine de kayıpların önüne geçemedi." değerlendirmesi yaptı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE DERHAL SOKAK ÇATIŞMALARI EĞİTİMİ VERİLMELİ

1974 yılından kalma G-3 silahlarla  ve teçhizat ile operasyonlara katılan asker ve polisin, en kısa sürede sokak çatışmaları konusunda eğitim alması gerektiğine işaret eden kaynaklar, Savunma Bakanlığı'nın başında da ABD ve  Almanya gibi ülkelerin savunma bakanları gibi "savunma nosyonuna" sahip kişilerin bulunmasının doğru olacağı uyarısı yaptı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Şehit sayısı hakkında çarpıcı iddia" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete