Günün Videosu

CHP'nin avukatına hapis!

CHP'yi savunan avukatın kendisi Erdoğan ile mahkemelik oldu...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP'NİN AVUKATINA HAPİS CEZASI


CHP'nin avukatlığını yapan ve aynı zamanda PM üyesi olan Avukat Sera Kadıgil, CHP'yi temsil ettiği  bir duruşmada yaptığı savunmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CEZASI ERTELENMEDİ, PARA CEZASINA ÇEVRİLMEDİ...

Cezası iki yıldan az olduğu halde "suçu yeniden işlemeyeceğine ikna olmadık" diyen mahkeme tarafından ertelenmeyen ve para cezasına da çevrilmeyen Kadıgil, üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edilmez ise hapse girecek.

KADIGİL: "KARAR USUL VE ESAS AÇISINDAN SAKAT!"

Karşı Gazete'nin ulaştığı Sera Kadıgil, bir avukat olarak savunmasına ilişkin dokunulmazlığı bulunduğunu ve kararın hem usul hem de esas açısından yanlış olduğunu iddia etti.

"Erdoğan'ın açtığı bir davaya karşı CHP'yi savunurken verdiğim dilekçede geçen bazı ifadeler nedeniyle, benim de Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlediğimi öne sürüyorlar." diyen Kadıgil Karşı Gazete'ye şu açıklamayı yaptı:

"ASLİYE CEZA HAKİMİ BÖYLE BİR KARAR VEREMEZ"

"Mahkemenin  verdiği hapis kararı usulen de esasen de sakattır. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin bu konuda yetkisi yok. Davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görülmesi gerekirdi. Bir asliye ceza hakimi bu kararı veremez.  Usule aykırıdır.

"CUMHURBAŞKANINA HAKARET" DİYE BİR SUÇ HUKUKTA YOK

Öte yandan hukuken "cumhurbaşkanına hakaret" diye bir suçlama yoktur.

"AVUKATLARIN DOKUNULMAZLIĞI VAR"

En önemlisi ise Türk Ceza Kanunu'nun 128. maddesine göre avukatların dokunulmazlığı vardır. Avukatlara, savunmaları nedeniyle ceza verilmez!"

Yargıtay'a itiraz başvurusu yaptığını ancak cezasının onanması halinde hapse girmek durumunda kalacağını ifade eden Kadıgil, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da bana dava açtı, ancak o dava henüz başlamadı... Bakalım onun sonucu ne olacak..."   diye konuştu.

İŞTE MAHKEMENİN "HAKARET" OLARAK NİTELENDİRİRİĞİ O İFADELER...




Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin avukatına hapis!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete