Dergi başlığına 20 yıl hapis!

AKP iktidarında gazeteciliğe baskıda son nokta...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

BAŞLIĞA 20 YIL HAPİS KABUL EDİLEMEZ!


Nokta Dergisi'nin 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan sayısında kullandığı kapak fotoğrafı nedeniyle  Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmesine gazeteci kökenli milletvekillerinden de tepki geldi.

Karşı Gazete'ye konuşan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ceza talebi için 'ifade özgürlüğüne yönelik ağır bir tehdit' değerlendirmesi yaparken; Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise 'gazetecilere   20 yıl hapis istenmesi kabul edilemez' diye konuştu.

YARKADAŞ: "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞIR TEHDİT!"

Barış Yarkadaş- CHP İstanbul Milletvekili: 


"Derginin kapak konusu ve içeriğine katılmıyorum. Başlığını da abartılı buluyorum. Ancak bir derginin ve çalışanlarının, eyleme dönüşmemiş, şiddete bulaşmamış bir ifadeden ötürü 20 yıl hapisle yargılanmasını da kabul etmiyorum. İstenen ceza, düşünceye, ifade özgürlüğüne yönelik ağır bir tehdittir. "

ÇAKIRÖZER: "20 YIL HAPİS, KABUL EDİLEMEZ"

Utku Çakırözer- CHP Eskişehir Milletvekili:

"Hazırlanan iddianameyi, ifade özgürlüğüne karşı bir iddianame olarak görüyorum... Yazılan çizilen şeyler beğenilmeyebilir, hatta bazen hoşgörü sınırını da zorlayabilir ama ifade özgürlüğü temel bir özgürlük alanıdır. Bu konuda AİHM kararlarını temel almalıyız, AİHM bu tür durumlarda  ifade özgürlüğü sınırını çok geniş tutuyor. O manşeti bir gazeteci olarak ben de beğenmedim, ben olsam öyle manşet atmazdım ama bu manşet nedeniyle 20 yıl özgürlüklerin sınırlanması talebi de kabul edilemez. Bu davaların amacı gazetecileri bastırmak, sindirmek... Ancak AİHM, bu tür davalarda Türk siyasetçilere 'siyaset sahnesinde olanlar daha hoşgörülü olmalıdır.' uyarısında  bulunuyor. İfade özgürlüğünün kısıtlanmaması, beğenmediğiniz görüşlerin de ifade edilmesi anlamına gelir. 20 yıl hapis, kabul edilemez bir taleptir."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Dergi başlığına 20 yıl hapis!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete