​Terör yaratıp, propaganda yapıyorlar

Hilmi Yarayıcı: "ulusun türkülerini söyleyenlerden korkuyorlar"
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

"SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIM"

Hatay 1. sıradan CHP milletvekili adayı gösterilen ancak bazı yayın organları tarafından ısrarla  DHKP- C militanı olmakla itham edilen Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, Karşı Gazete'ye konuştu. 

Hakkındaki iddialar nedeniyle savcılığa başvuracağını ilk kez Karşı Gazete'ye açıklayan Yarayıcı, "şimdi kendileri terör yaratıp, propaganda malzemesi  yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.  

Grup Yorum'un solistliğinden 23 yıl önce ayrıldığını, konservatuara gidip, müzik öğretmeni olduğunu anlatan Yarayıcı, yaşadıklarının nedenini; ünlü İngiliz yazar William Shakespeare'in bir sözü ile  özetledi: "Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür..." Bu yüzden benden korkuyorlar, korkmaya devam etsinler!

İŞTE O SÖYLEŞİ...


- Adaylığınız konuşulmaya başlandığından beri  sistemli şekilde eleştiriliyorsunuz. 
Antakya'da düzenlenen  "Barışa Çığlık" etkinliğinde; Suriye'de savaşan ve Türkiye'deki kamplarda kalan kişilere  yönelik olarak  "Muhtarlar, emlakçılar, ev sahipleri! Sakın ha, sakın evlerinizi bunlara kiralamayın, yarın öbür gün size döner bunlar!.." demiştiniz...  Bu sözleriniz üzerinden eleştirildiniz. Neydi kastınız?

"KATİLE, KATİL DEMEK LAZIM!"

-Bu yorumları yazanların  kaleminden kan damlıyor demiştim... Tekrarlıyorum, kalemlerinden kan damlıyor!  'Barışa Çığlık' etkinliğinde, Hatay'da, Suriye'de yaşananlarla ilgili  aydınlar, sanatçılar, milletvekilleri, gazeteciler ile panel yapmıştık.  Bu etkinlik öncesinde  Hatay'ın ilçelerine Yayladağı'na, Samandağ'a, Altınözü'ne, Kırıkhan'a, gittik, kamplarda yaşananları gözümüzle gördük. Apaydın Kampı, sözde Suriye'den kaçak gelen savaş mağdurları kalıyor denmişti oysa biz gittiğimizde orada siyasi ve askeri bir eğitim kampı olduğunu gördük. Mağdurları görmek ihtiyaçlarını öğrenmek isterken,  içerden bıyıklı, uzun sakallı, silahlı adamlar çıktı. Bize tehditler savurdu... Kampa geçirmediler. Bizim toprağımızda yaptılar bunları... Gördük ki orada birileri savaş eğitimi alıyor. 

"IŞİD TERÖRÜ GÖSTERİYOR Kİ BEN HAKLIYMIŞIM!"

Ben de  o etkinlikte dedim ki; "savaştan kaçıp gelen mağdur insanlar bizim insanımız kucaklıyoruz, hoş görüyoruz."  Ancak kafa kesenlerle ilgili söylediğim söz vardı. Afrika, Libya, Tunus, Cezayir ve Türkiye'den giden bir katil sürüsü vardı. Katile, katil demek gerekiyor. Onlara ev vermeyin dedim. Bu konuyla ilgili muhtarları ve emlakçıları uyardım, katillere ilişkin uyardım. Savaş mağdurlarına ilişkin bir söz söylemedim. Bugün IŞİD terörüne ilişkin durum gösteriyor ki; doğru demişim! Ben haklıydım!  O sözleri de insani ve vicdani sorumluluğu olan birisi olarak söyledim. 

"ORTADOĞU'DAKİ KAN GÖLÜNDE AKP HÜKÜMETİ'NİN PARMAĞI VAR"

Ortadoğu'da kan gölüne dönen her yerde AKP Hükümeti'nin ciddi parmağı olduğunu söylüyorum. Adana'daki TIR'lar yakalandığında insanı yardım malzemesi taşımıyordu. Gözlerden kaçırmaya, saklamaya çalıştılar, askerleri tutukladılar, savcıyı, emniyet müdürünü açığa aldılar. Tüm bunlar yaşanmıştır. İnsanların görmemesi mümkün değil. Asıl terörü yaratan AKP Hükümeti... Gezi'de de bunu yaptı. Bizi iç savaşa çekmeye çalıştılar.

-En çok üzerinize gelinen konu Grup Yorum solistliğinizle bağlantılı... Israrla DHKP-C militanı olduğunuz söyleniyor. Bu iddialar için ne diyeceksiniz?

"TERÖRİZMİ, KENDİLERİ YARATIYORLAR"

Bu adamların elinde eskiden bir malzeme olarak  'türban' vardı. Sonra o gitti, 17- 25 Aralık soruşturmasını kullandılar. O bitti, 'paralel' ... O gitti, ' biz mağdur olduk...' dediler... Şimdi de terörizmi kendileri yaratıp, propaganda yapıyorlar. 

"SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIM"

Beni de Grup Yorum'da 1992’ye kadar yer alan biri olarak 'terörist' ilan ediyorlar. Bu iddialarla ilgili savcılığa da başvuracağım. Korkuyorlar... Grup Yorum bir müzik grubu. Kültür Bakanlığı'nın onayladığı albümler çıkarıyor, konserler veriyor... Ben o grupta hayatın gerçeklerini, halkın duygularını anlatan, gecekonduları yıkılan, madenlerde çalışan işçilerle ilgili şarkılar söyledim... Ama 23 yıl önce ayrıldım. Hiçbir bağım yok. 

"GRUP YORUM TERÖR ÖRGÜTÜYSE NEREDEYSE BELGESİ?"

Eğer Grup Yorum terör örgütünün parçası diyorlarsa nasıl konserler veriyor? Nasıl kasetler, albümler çıkarıyor piyasaya? Ellerinde bilgi, belge, doküman varsa hemen işlem yapılmalıydı. 

Ben gruptan ayrıldıktan sonra konservatuara gittim, müzik öğretmeni oldum. 17 yıl müzik öğretmenliği yaptım. Bana bu suçu isnat edenler, akıllı davransın, önce bir araştırsın! Hiçbir kimseyle bağlantım olmadığını görecekler.

"HALKIN TÜRKÜLERİNİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Ben hep şarkılar, türküler;  halkın şarkılarını, türkülerini söyledim... Söylemeye devam edeceğim... Bu adamlar dün de bizden korkuyordu, yine korkacaklar... William Shakespeare demişti; "Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür!" O yüzden türküleri yazanlardan, söyleyenlerden  çok korkarlar... 

Korkmaya devam etsinler;  halkın duygu ve düşüncelerini Meclis'e  taşıyacağım.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Terör yaratıp, propaganda yapıyorlar" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ