Ankara'da son koalisyon senaryosu!

MHP'li vekil, AKP- CHP koalisyonun ilk meyvesini sınırda vereceğini iddia etti...
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ 

Koalisyon senaryolarından en güçlüsü AKP- CHP modeli için MHP'li Şefik Çirkin'den çarpıcı bir iddia geldi. Karşı Gazete'ye konuşan Çirkin, uluslararası güçlerin ve sermayenin desteği ile  AKP- CHP koalisyonu kurulacağını ve bu Hükümetin ilk meyvesinin "PYD kantonları" olacağını  öne sürdü. 

Çirkin, şöyle konuştu:

"BATI, PYD'Yİ PARTNER OLARAK SEÇTİ"

"Uluslararası güçler, Türkiye'de sermaye yolu ile bir CHP- AKP  koalisyonu oluşturmak için baskı yapabilirler. Çünkü Batı, IŞİD'e karşı PYD'yi partner olarak seçmiş. Bu durumda sözde çözüm sürecinin devam eder görünmesi, bu yolla da Türkiye'nin PYD'yi rahatsız etmemesi gerekiyor. 

"SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİ ANCAK AKP- CHP KOALİSYONU İLE SÜRER"

Zaten HDP  yetkililerinin ifadelerinden de  açıkça anlaşılıyor ki onlar da AKP - CHP koalisyonunu istiyorlar. Şimdi, seçim boyunca Batı'ya ve Türkiye'deki sermaye çevrelerine söylemedik laf bırakmayan başta Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP yetkililerinin tutumunu soğukkanlılıkla bekliyoruz. 

"AKP- CHP KOALİSYONUN İLK MEYVESİ SINIRIMIZDA PYD KANTONLARI OLACAK"

MHP'nin kırmızı çizgi olarak ortaya koyduğu; Cumhurbaşkanı'nın konumu, Bakanların Yüce Divan'a gitmesi zaten Anayasal çizgileridir. Yani olması gerekendir.   Ama bir yandan basın, bir yandan bazı çevreler baskılı ve vurgulu bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi'ni 'koalisyona şiddetle karşıymış' gibi abartılı bir takdimle sunuyorlar.  Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu şartlar Türkiye'nin  ve Hükümetin selameti içindir. Görünen o ki bir CHP-AKP koalisyonu olacak gibi ve bu koalisyonun meyvelerinden biri sınırımızda PYD kantonları, PYD hakimiyeti bu yolla sınırımızın  içinde de HDP'nin ve PKK'nın güçlenmesi olacak. Buyursunlar, kursunlar...  Başları göl ayakları pınar, MHP durduğu yerde durur...

"AKP - CHP KOALİSYONUN ORTAĞI HDP OLACAK"

Gerek iç,  gerek dış çevrelerden istenen CHP - AKP koalisyonu, aslında bir CHP - AKP + HDP koalisyonudur.  Türkiye bunu bilsin!"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Ankara'da son koalisyon senaryosu!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete