Aytaş: Kolluk kuvvetleri 'talimat'la engelliyor

Erzurum'da CHP'nin seçim TIR'ı, Anıtlar Kurulu kararıyla ve tarihi dokuya zarar verdiği gerekçesiyle zabıta ekiplerince kaldırılmıştı.
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

İlk olarak 8 Mayıs’ta basına yansıyan Erzurum’da CHP standına coplu zabıta saldırısı olayının ardından Erzurum’da  CHP ilginç olaylarla karşı karşıya.

CHP’nin seçim propagandası olarak kullanılan ‘TIR’a kolluk kuvvetleri tarafından el konulmuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olayın iç yüzünü öğrenmek için bugün Erzurum’a gitti. Vali ve Belediye başkanı tarafından hiçbir sorun olmadığı belirtilen tırın şehre girişi kolluk kuvvetleri tarafından hala engelleniyor.

Erzurum’da nelerin yaşandığını Karşı gazete olarak olayın mağdurlarından CHP Erzurum Milletvekili adayı Av. Gonca Aytaş’a sorduk.

İşte Gonca Aytaş ile yaptığımız o röportaj;

8 Mayıs’tan beri seçim standımızla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Kent meydanından coplanan gençlerimizi bizi vinçlerimizi kaldırdılar. Zabıta tırımıza el koymuş. Zabıtadan gidip tırımızı geri aldık.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI SIKINTI YOK DEDİ

Genel Sekreterimiz Gürsel Tekin’le önce Erzurum Valisi’ne ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı’na yaptığımız nezaket ziyaretinde bir sıkıntı var mı diyerek sorduğumuzda aldığımız yanıt hayır yok oldu.



Kentte 2 meydan var. Biz tarihe zarar veriyor dediler ama zarar vermediğimiz halde diğer meydana koyduk. Anıtlar Yüksek Kurulu’nun konuyla ilgili kararı olmadığı halde biz sorun çıkarmak istemediğimiz için bunu yaptık.

Sonradan izin verilen alana gitmek üzere Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Aykut  Erdoğdu’yla beraber tırımızı alıp yola çıktık.

TRAFİK ŞUBE ARACIMIZA EL KOYMUŞTU

Bu arada da “Bizden habersiz hiçbir yere hareket edemezsiniz” diyerek  trafik şube aracımıza el koymuştu. Poliseler bizi yönlendireceklerini söylediler tamam  diyerek kabul ettik.
 


Polislerin bizi yönlendirdiği yol Erzurum’un çıkışına doğruydu. En son kavşağa kadar bizi getirdiler. Durumu anladığımızda Gürsel Tekin tırı durdurup polislere tepki gösterdi.


BİZİ ŞEHRİN DIŞINA ÇIKARTTILAR

Trafik, özel harekat, TİM, çevik kuvvet  7 tane polis aracı bizi Erzincan yönüne şehirden çıkartmaya çalıştı. Yolumuzu kestiler.

Kararın elimizde olduğunu söyledik ama kolluk kuvvetlerinden aldığımız cevap ‘talimat böyle’ oldu.

Elimizde olan bu karar 3. Olan karar artık. Diğer 2 karar 11-26 Mayıs tarihinde alındı. Bu kararlarda “havuzbaşı meydanında Yakutiye meydanında stand açmasına engel yoktur” yazıyor.

AKP bizi sürekli şikayet ettiği için ilçe seçim kuruluna tekrar başvurduk. 2 kararın olmasına rağmen tır dorsemizi koyamıyoruz. Bu sefer standın açılmasına dair karar verin dedik. Yani diğer 2 kararın uygulanmasına dair karar verin dedik.

3. kararı aldık. Kararda CHP’nin kolluk kuvveti marifetiyle meydana açılması yazıyor. Bu demokrasi açısından yüz kararı bir durumdur.

Karar kolluk kuvvetlerine tebliğ edildiği halde kolluk kuvveti hukuku uygulamayı reddetti.

Şuan da üniversite kent kavşağındayız yolu açmıyorlar. Kolluk kuvvetinin elinde bir karar yok sorduğumuzda aldığımız tek cevap ”talimat, talimat, talimat…”

Tırlar şehrin içine giremez diyorlar ama meydana belediye konser standı kurdu. Belediye 30 Mayıs’ta olacak konserin çelik standını 15 gün önce kurdu ve o standı AKP kullanıyor.



Belediyenin parasıyla kurulan konser standını şu an AKP kullanıyor. Standımız var zaten. Aynı yere AKP taşıdığı halde bizim dorsemizde stant malzememizi taşımamıza da izin vermiyorlar.
 
Şu an oturduk meydanda bekliyoruz.



Elif KAYA | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Aytaş: Kolluk kuvvetleri 'talimat'la engelliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete