AKP, Ankaralıların canını tehlikeye attı!

Türkiye Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkan'ı İhsan Memiş Ankara'nın trafik sorunlarıyla ilgili AKP'nin skandallarını Karşı gazeteye anlattı.
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  26 Mayıs Salı günü Ankara'da katıldığı  bir dizi etkinliğin duyurulması için ana yollardaki tüm elektronik trafik tabelaları, duyuru levhası gibi kullanılmıştı...

Peki ortalama 80 km. hızla araçların gittiği, Ankara'nın en işlek yolları olan ana arterlerde bu tür bir duyuru yönteminin, kazalara neden olacağını acaba kimse düşünmedi mi?

Biz, Karşı Gazete olarak düşündük... Daha önce siyasilerin bu konuya ilişkin görüşlerine yer verdiğimiz haberimize ek olarak,  bu yöntemle ilgili değerlendirmesini bir de Türkiye Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkan'ı İhsan Memiş'e sorduk...

YOKSA TRAFİK LEVHALARINI AMACI DIŞINDA KULLANAN İLK ÜLKE Mİ OLDUK?

Memiş, evrensel trafik hukukunu anlattı. Tabelalara siyasi içerikli mesajlar yazdıran Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de yetkisini çok zorladığı yorumu yaptı. Memiş,  "Ayrıca yazılanları okumaya çalışan sürücüler zincirleme kaza yapabilir" diye konuştu. 

İşte  Türkiye Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı Memiş'in açıklamaları:

TRAFİK LEVHALARINI BİLE SİYASİ AMAÇLA KULLANIYORLAR!

"Trafik levhalarının, ister kent içerisinde ve ister kentler arasında olsun başka amaçlarla kapatılması, yazılması, boyanması ve siyasi söylemlerle sürücülerin bilgi almalarını önlemesi evrensel anlamda yasaktır.

Ankara da Büyükşehir Belediyesinin bazı ana yollardaki ışıklı levhalara,  yolların kapanacağını yazması veya yazdırması tamamen haber içeriklidir, siyasidir. 

Ayrıca ;


GÖKÇEK, İL EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN YETKİSİNİ Mİ GASP ETTİ?

1- Trafiğin kent ,içerisinde yönetilmesi,yönlendirilmesi ve buna dair cadde veya meydanların kapatılması yetkisi Trafik zabıtasına verilmiştir.

Yani İl Emniyet Müdürlüğü'nün yetkisindedir. Ankara'da Milli bayramlarda  veya güvenlik anlamında yolların kapatılması da bu şekilde olmaktadır.

"BÜYÜKŞEHİR, YETKİSİNİ ÇOK ZORLAMIŞ"

2- Yazılı levhaların üst satırında yazılı bulunan;  "Falan yer  ............. Sn Cumhurbaşkanınca açılacaktır." ifadesi bir haberdir. İçeriğinde 'haber' olmadan, ancak çok zorunlu hallerde Trafik zabıtası  bazı cadde ve meydanların kapatılması bilgisini buralara yazdırabilir.

Ancak burada dikkat edilecek husus  tabelada; haber, siyasi amaçlı yönlendirme  olmamasıdır. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle ışıklı trafik levhalarına yazılar yazdırması çok yanlıştır. Hukuka aykırıdır. Yetkisini çok zorlamıştır.

HER AÇILIŞI, TABELALARA YAZALIM...

3- Yukarıdaki örnekler gelecekte başkaca haber veya siyasetçi için kullanılırsa bu çok kötü bir yol olur. Bundan da toplum zarar görür.

ZİNCİRLEME KAZAYA DAVETİYE...

4- Işıklı trafik levhalarına bu kadar fazla yazı yazılmasından kaynaklanan; sürücülerin "acaba bu levhada ne yazıyor?" diyerek yavaşlamaları, durmaları veya dikkatlerinin dağılması bir çok zincirleme kazayı da birlikte getirir.

Bu nedenle ışıklı trafik levhalarının kendi amacı dışında kullanılması çok yanlış ve evrensel trafik hukukuna aykırıdır."

BURCU ORAL EVREN | KARSI GAZETE
 

    :

    :

    :

    :

    "AKP, Ankaralıların canını tehlikeye attı!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete