TBMM'ye binlerce erkek, 333 kadın vekil geldi!

Kadınlar, 'tek ses' için buluşuyor... Kadın milletvekili adayları, Türkiye’de Meclis içinde ve dışında kadın sorununu konuşmak, çözüm önerilerini dinlemek için bir araya geliyor.
KARŞI GAZETE | RÖPORTAJ

KADINLAR İÇİN TEK SES BULUŞMASI

Kadınların, siyaset üstü konularda tek ses olabilmesi için çağrı yapan Haklı Kadın Platformu,  
"Kadınlar İçin Tek Ses Buluşması” düzenliyor.

22 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak etkinliğe tüm partilerin kadın milletvekili adayları davetli. Buluşmanın amacını platformun yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Karşı Gazete'ye anlattı.

"ORTADA KADIN DEVRİMİ FİLAN YOK!" 

"Yaklaşık 35 yıldır, Türkiye Büyük Millet  Meclisi'ne toplam 333 kadın milletvekili geldi. Meclis'e vekil olarak gelen kadın sayısı  sadece 333! Oysa erkek sayısı binlerce...

"KİMSE GÖZÜMÜZÜ BOYAMASIN"

Bu dönem de kadın aday sayısında bir patlama olmadı! Bir 'kadın devrimi' denilse de, böyle bir algı yayılmış olsa da aslında ortada   bir devrim yok. Kimse gözümüzü boyamasın, yalandan kadın devrimciliği oynamasın. Seçilebilecek yerdeki kadın sayısı tüm partiler için; HDP, CHP, MHP, AKP benzer...  Yapılan analizlere göre ancak listelerdeki kadınların yüzde 15-18’i seçilebilecek. 

"3 PUAN ARTIŞLA, DEVRİM YAPILMAZ"

Bugün parlamentoda kadınların temsil oranı yüzde 14.1... Yeni listelerle yapılan simülasyonlarda sonuç ancak yüzde 15-18’e ulaşıyor. Bu 3 puanlık artma ile devrim yapılmaz! Devrim, Meclis'in yüzde 50’si kadın olursa olur. Halk, bunu duymalı, anlamalı...

"FARKLI PARTİLERDEKİ KADINLAR, YAN YANA GELEBİLMELİ"

Bu toplantının ana amacı, Parlamento'da kadın sesinin siyaset üstü çıkmasını sağlamak.  Meclis'ten bugüne kadar onlarca kadın geldi geçti, ancak  farklı partilerden kadınları yan yana getirmek mümkün olmadı. 

"ERKEKLER, İŞLERİNE GELİNCE PARTİLER ÜSTÜ OLUYOR, KADINLAR NİYE OLAMASIN..."

Bugün Türkiye'de  294 kadın öldürüldü, 'buna karşı birlikte tepki koyalım, birlikte bir eylem içinde olalım' diyerek, partiler üstü olamadılar şimdiye kadar.

Erkekler, işlerine gelince partiler üstü olabiliyor ancak kadınlar,  ki kadın sorunlarının çok olduğu bir ülkede, şimdiye kadar  yan yana gelemediler.

Tüm o partilerde aday olan  ve görev yapan kadınları yan yana getirip, niye bir araya  gelemediklerini ortaya çıkarmak ve bunun nedenlerini ortadan kaldırmak istiyoruz.  

Kadın adayların, Meclis'te partiler üstü şekilde, yan yana gelmesinin anahtarı, 22 Mayıs'ta açıklanacak. Tüm kadınları katılmaya bekliyoruz.  

#BenimSesimSensin

#BenimSesimSensin başlığı ile Twitter'da da duyurulacak olan 'Kadınlar İçin Tek Ses Buluşması',  22 Mayıs 2015’te saat 09.30'da, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TBMM'ye binlerce erkek, 333 kadın vekil geldi!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete