Yandaş Akşam'dan yalan haberle algı operasyonu!

Yandaş medya Erdoğan'ın hedefindeki Can Dündar ve Erdem Gül için örnek karalama yalan haberler hazırlıyor...
Havuz medyası, Erdoğan'ın hedefindeki Can Dündar ve Erdem Gül'ü karalamak için adeta yarışa tutuştu.

Yandaş Akşam Gazetesi, Lahey'deki Birleşmiş Milletler Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi'nin eski sözcüsü Florence Hartmann'ın mahkemede tutuklanmasını manşete taşıdı. Ancak bir farkla; Akşam'ın 'yalan haber'ine göre Hartmann 'gizli belgeleri ifşa etmek' suçundan tutuklanmış. Akşam Hartman'ın tutuklanmasıyla Türkiye'de MİT TIR'ları davasında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül için algı operasyonu yaratıp, iki yargılamayı bir tutmaya kalktı.

İşte Akşam'ın o manşeti...


PEKİ GERÇEKTE HARTMAN NEDEN TUTUKLANDI?

Lahey'deki Birleşmiş Milletler Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi'nin eski sözcüsü Florence Hartmann mahkemede tutuklandı. Hartmann mahkeme girişinde kısa bir itiş kakışmanın ardından iki güvenlik görevlisi tarafından binadan uzaklaştırıldı.

2009 yılında mahkemenin gizlilik kurallarını çiğnemekten cezaya çarptırılan Hartmann Lahey'e, eski Sırp lider Radovan Karaciç hakkındaki kararı dinlemek için gelmişti.

Fransız eski mahkeme sözcüsü, kitabında savaş suçları mahkemesinin gizli belgelerinden alıntı yapmaktan suçlu bulunarak 7 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı. Florence Hartmann 2000 – 2006 yılları arasında Başsavcı Carla del Ponte'nin sözcülüğünü yapmıştı.

Hartmann kendisine kesilen 7 bin Euro para cezasını ödemediği için tutuklanmıştı. Can Dündar ve Erdem Gül'e ise herhangi bir para cezası kesilmemiş ve 2 gazeteci 92 gün cezaevinde kalmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş Akşam'dan yalan haberle algı operasyonu!" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete