CHP'li Aksünger'den dikkat çeken Zarrab açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması bağlamında 17-25 Aralık operasyonlarını ve gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

KAPATILAN DOSYANIN  İÇİNDE, ERDOĞAN'I YARGILATACAK "VATANA İHANET" SUÇU VARDI

“17 Aralık ve 25 Aralık davaları birbirinden ayrı davalar. 17 Aralık'ta 3 dava vardı ve burada Reza Zarrab baş aktör durumundadır. 25 Aralık dosyaları ise Meclis'e hiç gelmedi. Dolayısıyla içinde ne olduğunu tam anlamıyla bilemiyoruz." diyen Aksünger,  "25 Aralık dosyasının içinde bence bugünkü iktidarın, yani Zarrab'ı sahiplenenlerin en korktuğu konu vardı; vatana ihanet." sözleriyle dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"25 Aralık dosyası Meclis'e gelmedi ama biz fezlekelere ve dava dosyalarına ulaşmıştık. Cezaevinde yatan savcılarla konuştuğumda dosyaların önemini anladım." diyen Aksünger, şöyle konuştu:

"Soruşturma komisyonu olarak biz dosyaları inceledik. Araştırmaları yaptık. İçeride yatanların hepsi 25 Aralık'tan dolayı yatıyor. Hükümet 17 Aralık için değil, 25 Aralık için ‘darbe girişimi’ dedi. 25 Aralık nedeniyle içeride olanların tamamı da 17 Aralık'la ilgili davaya bakmışlardı.


ZENCANİ’NİN İDAM KARARININ ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Sayın Davutoğlu, İran'a gitti, yetkilerle görüştü. Tahran'da basın toplantısı yaptı ve 'İran ile tüm konularla mutabıkız' dedi. Bu sözleri söylemesinden birkaç saat sonra ise Zencani hakkında idam hükmü verildi. Hangi konularda mutabıksınız? Bu mutabık olma durumu, kurumsal diplomasi içinde mi? Zencani'yi de içeriyor mu? Ayrıca Davutoğlu’nun İran ile mutabık olduğunu söylediği konularda Cumhurbaşkanı da mutabık mıdır?"

"OLMAYAN SAÇLARIMI YOLACAKTIM!"

Türkiye'de 17­-25 Aralık dosyalarını gördüğünde, "Devletin imkânlarını kullanmadan bunları yapmak mümkün değil" diye düşündüğünü aktaran Aksünger, “Bunlar Zarrab'a ödüller verdiler. Hayırsever işadamı ilan ettiler. Orada burada konuşturdular. Olmayan saçlarımı yolacaktım olanlar karşısında! Üç bakan meselesi ve bunların yolsuzluk iddiasının aklanmaya çalışılması uluslararası suç şebekesinin üstüne toprak atmaktı. Bugün bakıyorum, Zarrab'la ilgili hiç haber yazılmıyor. Bir şey mi var bildiğiniz? Umarım Türkiye bu işten ciddi bir zarar görmez” ifadesini kullandı.

“3 BAKANI AKLAMAK İÇİN ULUSLARARASI SUÇ İŞLEDİLER"

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında adı geçen  3 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış'ı hatırlatan  Aksünger, “17-25 aralık dosyasını gördüğümde anladım ki bu devletin imkanları olmadan bunları yapmak mümkün değildi. Rıza Sarrafı televizyonlara çıkardılar, ödüller hediyeler verdiler. 3 bakanı aklamak için ellerinden geleni yaptılar 3 bakanı aklamaya çalışırken uluslararası suç işlendi. Önümüzdeki süreç Türkiye için çok zor, tekrar bu konu açılmalı” diye konuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    " CHP'li Aksünger'den dikkat çeken Zarrab açıklaması!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete