AKP tarihi stadı yıkıp yerine otopark yapıyor

AKP'liler bu kez İstanbul’un tarihi semt sahası Gaziosmanpaşa Stadı’nı yağmalamaya girişti.
AKP iktidarının alışveriş merkezi ve otopark sevdası, bu kez İstanbul’un en önemli semt sahalarından birinin kapısına kilit vurdurtuyor. Aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ta forma giymiş olan Saffet Sancaklı, Sedat Balkanlı, Saffet Akbaş, Saffet Akyüz gibi futbolcuların yetiştiği 50 yıllık stat, AKP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi ile İBB İmar Komisyonu’nun inisiyatifi doğrultusunda, AVM ve katlı otopark yapımı için müteahhit firmaya verilecek.

1965 yılında kurulan ve Balkanlar’dan göç eden spor tutkunu gençlerin, ilçedeki tek spor alanı olarak gösterilen Gaziosmanpaşa Stadı, yıllardır bölgedeki profesyonel ve amatör takımların evi olarak biliniyor. İlçedeki plansız büyüme nedeniyle, tüm semt sahaları konut ve iş yerine dönüşürken, rant grubu 2010 yılı sonrası gözünü stada dikti.

İlçedeki tek spor alanı, Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkanı Erhan Erol döneminde 2014 yılı Mart Ayı Meclisinde AKP Meclis üyelerinin "kabul" CHP Meclis üyelerinin "red" oyuna karşın, “Bulunduğu araziye tekrar stat yapılması şartıyla” İBB’ye devredildi. Ne var ki AKP’li üyelerin hemen her kararı çıkarttığı İBB Meclisi, 18.03.2016 tarih ve 2016/562 numaralı dosya üzerinde yaptığı çalışma ile çok katlı otopark ve alışveriş (semt) pazarında karar kıldı. İBB Genel Kurulu’nda CHP üyelerinin verdiği red oylarına karşın AKP üyelerinin onayı, Gaziosmanpaşa Stadı’nın ipini çekti.

CUMARTESİ GÜNÜ EYLEM

Cumartesi günü CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, milletvekilleri ve partililer, kat otoparklı alışveriş merkezi yapılmak istenen tarihi Gaziosmanpaşa Stadı’nın önünde bir eylem düzenleyecek. MHP Milletvekili ve eski milli sporcu Saffet Sancaklı, duruma tepki gösterirken, “Bizlerin yetiştiği Gaziosmanpaşa Stadı’nın alışveriş pazarı ve otopark yapılması kabul edilemez. Orada spor yapılacak tek alandı. Doğanın da dengesini bozuyorlar, spor yapacak çocuklara da engel oluyorlar. Balkan kökenli vatandaşlarımız başta olmak üzere herkes bu işe dur demeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "AKP tarihi stadı yıkıp yerine otopark yapıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete