Çocukların eline kılıç verip cihat çağrısı yaptırdılar!

Kocaeli'de Hizbullah ve Hüdapar'a yakınlığıyla bilinen Umut-Der tarafından düzenlenen etkinlikte skandal görüntüler ortaya çıktı.
Kocaeli'de iki hafta önce gerici ve yandaş kuruluş İHH'nin yetim çocuklar için düzenlediği etkinlikte küçük çocukların eline oyuncak silah verilerek cihat çağrısı yaptırılmasının ardından, aynı kentte bu kez benzer görüntüler Hizbullah ve Hüdapar'a yakınlığıyla bilinen Umut-Der tarafından düzenlenen etkinlikte ortaya çıktı.

AKP YANDAŞI VE GERİCİ KURULUŞLAR...

Gerici ve AKP yandaşı olarak tanınan, cihatçı çetelere yaptığı yardımlarla bilinen İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kocaeli Şubesi, 19 Mart 2016 Cumartesi günü yetim çocuklar için düzenlediği yardım gecesinde, çocukların eline oyuncak silah ve kılıç vererek cihada özendirmiş ve çocukların ağzından cihat çağrısı yapmıştı.  

Bu kez ise benzer görüntüler Hizbullah ve Hüdapar'a yakınlığı ile bilinen gerici Umut-Der tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri"nde ortaya çıktı.



YİNE AYNI GÖRÜNTÜLER: ÇOCUKLARA SİLAH VE KILIÇ

Kocaeli Umut-Der ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte de benzer görüntüler ortaya çıktı. Etkinliğe Umut-Der İl Başkanı İzzet Kazak, Kocaeli Hüda-Par İl Başkanı Davut Taştekin, Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Gönül ve Hüda-Par Düzce İl Başkanı Ahmet Kazak da katıldı. Umut-Der çocuk tiyatro ekibi tarafından "Hz. Ömer’in Müslüman oluşu" konulu tiyatroyu oyununu sergilendi. Tiyatro oyununda çocukların eline kılıç verilerek yine cihat çağrısı yaptırıldı.



Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Çocukların eline kılıç verip cihat çağrısı yaptırdılar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete