close

AKP, Erdoğan'ı 'Kral' ilan etti!

TCK'daki ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçuna ilişkin 299’uncu maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılması yankı yarattı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu girişimi kasıtlı buldu ve ilginç bir örnek vererek, “Bu suç Avrupa ülkelerinde de var. Danimarka’da krala hakaret suçtur, Hollanda’da krala hakaret suçunun cezası 5 yıla kadar hapistir” dedi.

Bakan Bozdağ dün TBMM’de ‘’Aile Bütünlüğü ve Boşanmalar’’ konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleriyle görüştü ve boşanmalar konusunda bilgi verdi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal ise, İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, cumhurbaşkanına hakaret suçunu düzenleyen maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyu gündeme getirdi.

"HOLLANDA VE DANİMARKA'DA DA KRALA HAKARET SUÇTUR" SAVUNMASI

Bozdağ, bu maddenin TCK’da uzun süredir yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu madde 90 yılı aşkın süredir bizim hukukumuzda var. Diğer ülkelerde de var. Danimarka’da krala hakaret suç olarak düzenlenmiş ve diğer hakaret suçuna verilen ceza, iki katına kadar artırılmaktadır. Hollanda’da da krala hakaret suçunun cezası 5 yıla kadar hapis ve 20 bin 250 avro para cezasıdır.”

“ANAYASA’YA AYKIRI DEĞİL”

Bozdağ, İtalya, Polonya, Almanya, İspanya ve Belçika’da da benzer yasa maddeleri olduğunu kaydetti ve “Sayın Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmak için planlı kampanyalar yürütülüyor. Küresel bir itibarsızlaştırma projesi var, Avrupa Konseyi’ni de kullanıyorlar. Bu madde Anayasa’ya aykırı değildir. Aykırılık iddiasında bulunanların kimler olduğunu biliyoruz. Ne niyetle yaptıklarını biliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı ben de merakla bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Emin Özgönül - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP, Erdoğan'ı 'Kral' ilan etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete