Önce Meclis'teki taşeronluğu kaldırın!

Milletvekili Danışmanlarına CHP'liler destek çıktı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

Taşeron işçiliği kaldıracaklarını vaat eden Hükümet üyeleri, en yakın çalışma arkadaşlarının sorunlarını yıllardır görmezden geliyor...

Taşeron işçilerden daha kötü şartlarda çalışan, kıdem ve işsizlik tazminatı bile olmayan milletvekili danışmanlarına CHP'liler destek çıktı.

CHP’li 45 vekil kıdem ve işsizlik tazminatı olmayan danışmanların mağduriyetinin giderilmesine yönelik kanun teklifine imza attı.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve 44 arkadaşının imzasıyla verilen teklifte, Milletvekili danışmanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi amaçlanıyor.

Teklifte, milletvekili danışmanlarının  hukuka ve uluslararası çalışma koşullarına aykırı biçimde  istihdam edildiği uyarısı yapılıyor ve sorunun çözülmesi için Meclis çatısı altında bir çalışma yapılması çağrısı dile getiriliyor.

BİR DEFAYA MAHSUS KADRO VERİLSİN

Erkek ve arkadaşlarının imzaladığı teklifte şu öneriler yer alıyor:

-Bu kanun teklifi ile 26. Yasama Dönemi içinde, siyasi parti gruplarında çalışan büro görevlisi, danışman ve milletvekili danışmanlarından (her üç personel için geçerli olmak üzere); kamu kurum ve kuruluşlarından geçici görevlendirmeyle gelenler haricindeki tüm personelden kesintisiz 4 ay çalışan ve halen görevde olan sözleşmeli personelin, bir defaya mahsus olmak üzere, Devlet Personel Başkanlığı'nca mükteseplerine uygun bir kadroya atanması;

-Bu kişilerin, kanunun 35’inci maddesinin öngördüğü şekilde geçici görevlendirme ile milletvekili danışmanlığı görevi sürdürebilmesi;

-Bahsi geçen personele tazminat hakkının tanınması; ayrıca; ilave personel tabirinin 3. danışman olarak değiştirilmesi

BÜTÇEYE YÜKÜ YOK

Bugünlerde taşeron işçilerin kadroya alınmasının konuşulduğunu ve önerdikleri teklif ile   yaklaşık 700 civarınra danışmanın sorunlarının, bütçeye büyük  yük getirmeden kolaylıkla çözülebileceğini belirten Muharrem Erkek teklife ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 “Milletvekilleri olarak danışman arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz, bir ekip oluyoruz. Hatta bir aile gibi oluyoruz. Danışman arkadaşlarımız emekçi konumundadır. Bu arkadaşlarımızın ciddi sorunları var. Diğer tüm emekçilere olduğu gibi, onlara da sahip çıkmak bizim görevimiz. Kadro sorunları, tazminat sorunları var. Bu sorunların çözülmesi gerekir. Bizler, en yakın çalışma arkadaşlarımızın sorunlarını çözebilirsek hakkaniyete uygun hareket etmiş oluruz diye düşünüyorum. Çünkü, sadece danışman arkadaşlarımız değil hiç kimse, hiç kimsenin iki dudağının arasında keyfî bir şekilde çalışmamalı. Bir kimsenin geleceği, ailesi, iş güvencesi bir kimsenin iki dudağının arasında ve keyfî bir iradenin tahakkümü altında olmamalıdır.”

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Önce Meclis'teki taşeronluğu kaldırın!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete