CHP'den 'Mahir Çayan' teklifi

Mahir Çayan ve arkadaşları TBMM’de anıldı.
Genel Kurul, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 14.00’te toplandı.

“KIZILDERE RUHU BUGÜN HDP’Yİ VAR EDEN RUHTUR”

Genel Kurul’da gündeme geçmeden önce söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Çayan ve arkadaşları darbenin en karanlık günlerinde korkusuzca yoldaşlarını sahiplenmişlerdir. Kızıldere ruhu bugün HDP’yi var eden ruhtur. Mahir Çayan ve arkadaşlarının mirasının takipçisi olduğumuzu onların mücadelesi önünde saygıyla eğildiğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

MHP’DEN ÇİFTÇTİLER İÇİN ÖNERİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Manisalı çiftçilerin zor günler geçirdiğini belirterek, “Manisalı çiftçilerimizin kamu ve özel bankalarla, tarım kredi kooperatiflerine borçları 5 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmeli” önerisini getirdi.

CHP İADEİ İTİBAR İSTEDİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “10 devrimci yurtsever gencin katledilişinin yıldönümünü CHP olarak burada esefle hatırlıyor ve kınıyoruz. 12 Mart müdahalesi koşullarında hukuk dışı cezalandırılan tüm gençlerin cezalarının yok sayılacağı bir iadei itibarın yapılacağı ve o cezaların doğurduğu çeşitli sıkıntıların çözülerek hak iadelerinin kendilerinin ailelerine yapılabileceği düzenlemeler de herhalde bu Meclis’te tüm partilerin ortak sorumluluğunda” dedi.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, “Ben de 30 Mart’ta öldürülen Mahir Çayan ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den 'Mahir Çayan' teklifi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete