Yargı: “Elinde Kuran kursağında haram dilinde yalan...” sözü suç değil

Muharrem İnce , Erdoğan için “Elinde Kuran, kursağında haram, dilinde yalan, meydanlarda Erdoğan” ifadelerini kullanmıştı.
Bu ifadeler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce’ye 100 bin lira istemli manevi tazminat davası açmıştı.

Mahkeme davanın reddine karar verdi.

Mahkeme kararının gerekçesinden bir bölüm:

Davacı ve davalı siyasi kişilikler olup, siyasetle uğraşan kişilerin kendilerine yönelik eleştirilere katlanmaları siyasi hayatın doğal işleyişi içerisinde kabul gören bir husus olduğu gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarında da " siyasetçilerin sert, ağır ve hatta incitici eleştirilere katlanması gerekliliği demokratik toplum hayatının zaruri unsularından biri" olarak kabul edilmiştir.

Bu halde; davalının davacıyı kastederek ifade ettiği sözler sert eleştiri niteliğinde olup, kamusal ilginin de bulunduğu bir konuda davalının yaptığı konuşma, manevi tazminatın zorunlu yasal şartları kapsamında değerlendirildiğinde; siyasi kişiliği olan davacının kişilik haklarına saldırı niteliğinde kabul edilemeyeceğinden manevi tazminat talepli davanın reddine karar verilerek aşağıdaki hüküm kurulmuştur.

Kaynak: ABC gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Yargı: “Elinde Kuran kursağında haram dilinde yalan...” sözü suç değil " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete