​Polis terfi sınavlarında skandallar bitmiyor

Emniyet Teşkilatı’nda görevli 8 bin 358 amir ve müdürün sil baştan yenilenen terfi sınavlarına hatalı sorular damga vurdu.
Skandal, Bursa Emniyeti'nde görev yapan Şube Müdürü Hasan Tokatlıoğlu'nun bu yılki terfi sınavı sorularının hatalı olup olmadığını Polis Akademisi'ne sormasıyla ortaya çıktı. 40 sorudan oluşan yazılı sınavda 3 sorunun cevap şıkkının yanlış olması, bu kadarına da pes dedirtti.
 
SINAV İŞKENCESİ

Emniyette amir ve müdürlerin bir üst rütbeye terfisini belirleyen sınav maratonu sil baştan yapıldı. 8 bin 358 amir ve müdür üç ay önceki sonuçlar açıklanmadan ikinci kez sınava alındı. Danıştay'ın Terfi Yönetmeliği'ni iptal etmesi üzerine 27 Şubat ile 16 Nisan'da yapılan üç aşamalı terfi sınavları geçersiz sayılmıştı.
 
İTİRAF EDİLDİ

25-26 Mayıs'ta Polis Akademisi'nde gerçekleşen rütbe terfi yazılı sınavlarına hatalı sorular yüzünden gölge düştü. Emniyet Müdür Yardımcılığı'na terfi edecek bin 437 3. Sınıf Emniyet Müdürü'nün yazılı sınavında üç sorunun hatalı olduğu tespit edildi.

BİLGİ EDİNME

Şube Müdürü Tokatlıoğlu, Bilgi Edinme Kanunu kapsamında girdiği yazılı sınavda hatalı soruların olup-olmadığı hakkında bilgi istedi. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orçun İmga'dan itiraf gibi cevap geldi.

ÜÇ ŞIK YANLIŞ
 
İmga, 2016 yılı rütbe terfi sınavlarının Soru Hazırlama Komisyonu tarafından incelendiğini belirterek, “Türkiye'de idari yargıda genel görevli temyiz mercii hangisidir?”, “Aşağıdakilerden hangisi bir ihmal suçu olarak kabul edilmektedir?” ile, “Aşağıdakilerden hangisi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Merkez Teşkilat birimlerinden değildir?” sorularının cevap şıklarının hatalı olduğunu kabul etti.
 
DOĞRU KABUL ETTİK

Doç. Dr. Orçun İmga, üç sorudaki cevap şıklarının hatalı olduğuna karar verildiğini belirterek, “Soruların bu haliyle hatalı olduğu anlaşılmış, hatalı sorularda tüm cevapların doğru kabul edilmesine ve sorunun sorulduğu bütün adaylar için yeniden değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM

Yazılı sınavı geçen polis şefleri 3-10 Haziran'da sözlü sınava tabi tutuldu. İki sınavda başarılı olanlar ise 15-20 Haziran tarihleri arasında Polis Akademisi'nde hizmet içi eğitimden geçirildi. Ancak, üç aşamalı sınavdan başarılı olan amir ve müdürler terfi hakkı kazanacak.

8 BİN 358 KİŞİ

Sancılı terfi sınavlarına; bin 437 3.sınıf emniyet Müdürü, bin 692 4.sınıf Emniyet Müdürü, bin 756 Emniyet Amiri, 361 A grubu başkomiser, 160 B grubu başkomiser, 395 A grubu komiser, 14 B grubu komiser, 565 A grubu komiser yardımcısı ile bin 968 B grubu komiser yardımcısı katılmıştı.

Kaynak: Kamil Elibol / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Polis terfi sınavlarında skandallar bitmiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete