10. Yıl Marşı yasaklamasında yeni gelişme

10'uncu Yıl Marşı incelemesinde okul müdürleri ifade verecek.
Bolu'da, 10'uncu Yıl Marşı'nın okullarda çalınmaması talimatı veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında başlatılan inceleme sürüyor. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın yürüttüğü inceleme kapsamında Milli Eğitim Müdürü'nün 10'uncu Yıl Marşı ile ilgili talimat verdiği okul müdürlerinin ifadesine başvurulacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 2015- 2016 eğitim- öğretim yılının son haftasında okul müdürleri ile yaptığı toplantıda 10'uncu Yıl Marşı'nın mezuniyet ve yıl sonu etkinliklerinde çalınmaması talimatı verdi. Cengiz'in yasak kararı kentte tepkiyle karşılandı. CHP İl Teşkilatı ve bazı eğitim sendikaları, geçen pazartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protestoda bulundu. Polisin gazla müdahale ettiği grupta yer alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile çok sayıda kişi hastanelik oldu. Salı günü ise 30 CHP milletvekili kente gelerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik önünde açıklama yaparak protestoda bulundu.

Bolu Valiliği ise 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında inceleme başlattı. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın yürüttüğü ön incelemede Cengiz'in 10'uncu Yıl Marşı ile ilgili söyledikleri ve konuyla ilgili basında çıkan haberler mercek altına alındı. İnceleme kapsamında Cengiz'in yasak kararını açıkladığı toplantıya katılan okul müdürlerinin de bilgisine başvurulacak. Okul müdürleri yazılı ifade verecek. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın hazırlayacağı ön inceleme raporu doğrultusunda Yusuf Cengiz hakkında soruşturma izni verilip verilmeyeceğine karar verilecek.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "10. Yıl Marşı yasaklamasında yeni gelişme" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete