Papa Francis, bir kez daha ‘soykırım’ dedi

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, 3 günlük Ermenistan ziyaretinin ilk gününde 1915 olaylarını bir kez daha ‘soykırım’ olarak nitelendirdi.
Ermenistan’a varmasının ardından, yüz yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermenilere yaşattıklarını ideolojik olarak çarpık ve planlı bir soykırım olarak tanımlayan Papa, “Üzücü bir şekilde bu trajedi, bu soykırım, geçen yüzyılda yaşanan elim felaketler serisinin başlangıcı oldu” dedi.

’Soykırımın’ çarpık ırksal, ideolojik ve dini hedeflerin kararttığı işkenceciler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Papa, bu kişilerin bütün insanları imha etmeyi planlayacak bir noktaya bile gelebildiklerini ifade etti.Papa Francis geçen sene de 1915 olayları için Vatikan’da düzenlenen ayinde ‘soykırım’ ifadesini kullanmıştı. Türkiye, Papa’nın açıklamalarının ardından Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Mehmet Paçacı’yı Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Katolik dünyasını ruhani lideri, Ermenistan ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada ise 1915 için "İnsanlığın hatırındaki en korkunç acılardan biri" demişti.

Kaynak: sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Papa Francis, bir kez daha ‘soykırım’ dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete