​Erdoğan Esad'a aracı göndermiş!

Selam dosyası şüphelileri arasında geçen diyaloğa göre , Esad kendisine aracı gönderen Erdoğan'a beyaz bir sayfa yollayarak, "Ne yazarsa kabulümüzdür, Tayyip'e güveniyoruz' dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve takipsizlik kararı verilerek kapatılan Selam Tevhid dosyasında, şüphelilerden H.A.Y ile iki şahıs arasında geçen görüşmede, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye aracı gönderdiği ileri sürüldü. Verilen takipsizlik ile “gizlilik” kararı kaldırılan dosyada, şüpheliler arasında geçen diyaloglarda birçok iddia çarpıcı iddia bulunuyor.

Şüphelilerin iddiasına göre, Erdoğan Suriye’ye Subayevlerinde oturduğu evin sahibi Faruk Koca’yı gönderiyor, Esad ile görüştüğü ileri sürülen Koca’ya beyaz boş bir sayfa verildiği, Erdoğan’ın yazacağı her şeyin kabulü olduğu yönünde görüş bildirdiği ileri sürülüyor.

30.05.2013 tarihli tutanakta H.A.Y , x şahıs ve B.A olarak belirtilen kişiler arasında geçtiği ifade edilen görüşme şöyle:

H.A.Y : Karşıdakinin argümanı nedir neden bahsediyor bu neyin mücadelesini veriyor ...(anlaşılmıyor)

X ERKEK ŞAHIS: Saadullah Ergin değil miydi?...(anlaşılmıyor)

H.A.Y: Kaldı ki bak işin başında onu konuştuk, belki işin başında diyor ki Faruk KOCA, 'beni gönderdi' diyor gidenlerden biri de o Esad'a. 'Esad beyaz bir sayfa verdi' diyor, 'Ne yazarsa kabulümüzdür' dedi diyor. 'Tayyip'e biz güveniyoruz, reform da yaparız' dedi diyor. Sonuç ne oldu, 'biz buna cevap vermedik' diyor. 'İran'a da beni gönderdiler' diyor bir sefer de ben gittim diyor Mehmet ŞAHİN anlatıyor İran'da Amerika batı müdahalesini kabul etmiyoruz bunun dışında her türlü çözümde yanınızda beraberiz dedi diyor buna da cevap vermedik diyor. O zaman sen kendin değilsin üstadım bunlara nasıl cevap verilmez ki bu kadar insanın ölümüne sebep oluyorsun

X ERKEK ŞAHIS: Faruk KOCA mıydı.

H.A.Y : Faruk KOCA.

X ERKEK ŞAHIS: Faruk KOCA'yı kim gönderiyor şeye.

H.A : Tayyip gönderiyor önceki dönem milletvekili şu anda da evinde oturduğu kişidir Faruk KOCA subay evlerindeki evinin sahibidir. Faruk KOCA bizim benim de çok yakından önce tanıştığımız birisidir

X ERKEK ŞAHIS : Faruk KOCA ev sahibi mi

H.A : Tabi Tayyip'in ev sahibidir. İlk partinin kuruluşunun olduğu dönemlerde Tayyip, Mücahit Arslan, Faruk, onlar hep beraberler koşturmacalarında yani o zamandan birliktelikleri ama bak bunları şimdi söylüyorum. O zaman olan biten ne kardeş burda büyük işler dönüyor ... (anlaşılmıyor)

B.A: ...(anlaşılmıyor) bunu söyleyen Faruk KOCA Tayyip'e ya bu böyle niye böyle diyemiyor mu?

H.A.Y : Yok onu birebir konuştuğunda birçok kişi evet ...(anlaşılmıyor) al işte en önemlisi Halis konuştuğunda ben ona evet diyor kötü gidiyor şöyle oldu böyle oldu diyor fakat kardeşim ordan gelecek makam adına yapmadığı şey yok yapmadığı şey de olmaz diye düşünüyorum.

B.A: ...(anlaşılmıyor) makam adına.

Kaynak: Arzu Yıldız / haberdar.com

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan Esad'a aracı göndermiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete