Günün Videosu

​ABD'de keskin nişancılar çok sayıda polisi vurdu

ABD'nin Dallas şehrinde siyahi Amerikalılar Philando Castile ve Alton Sterling'in polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösteride polislerin üzerine ateş açıldı
5 polis memurunun hayatını kaybettiği olayla ilgili iki kişi yakalanırken, bir şüpheliyle müzakereci polisler arasında uzun süren bir görüşme gerçekleşti. Bu esnada söz konusu şüpheli, Dallas'ın merkezine bombalar yerleştirildiğini söyledi. Kentte tüm otobüs ve tren seferleri durduruldu. ABD medyası, güvenlik güçlerinin kıstırılan bir şüpheliyi düzenlenen operasyonla öldürdüğünü duyuruyor.

Şüphelilerden birinin özel tim ekipleriyle çıkan çatışma sonrası yakalandığı, diğerinin ise polise teslim olduğu açıklandı.

Dallas Polis Şefi David Brown, şehir merkezindeki otoparkta polis ile bir şüpheli arasında müzakerelerin sürdüğünü duyurdu. Polisin 45 dakika boyunca şüpheliyle çatıştığı da gelen bilgiler arasında…

Brown, şüphelinin müzakereci polislere “sonun geldiğini” ve Dallas şehir merkezine bombalar konduğunu söylediğini aktardı.



GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları, göstericilerin barışçıl bir şekilde yürüdüğü esnada silah seslerinin duyulduğu ve akabinde büyük bir panik yaşandığını anlattı.

CNN’den Don Lemon’a konuşan Michael Jackson adlı bir kişi, “(Gösterinin) ortasında silah atılmaya başladı. Hemen karşı yöne doğru koşmaya başladım” dedi.

Polis Şefi Brown, 11 polis memurunun pusu tarzı keskin nişancılar tarafından vurulduğunu; 5 polisin öldüğünü aktardı.



Brown, “Bu şüphelilerin polisleri üçgene almak için daha önce konumlandığını ve yapabildikleri kadar polisi öldürmeyi ve yaralamayı tasarladıklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Gösteriyi organize edenlerden Rahip Jeff Hood, silah sesleri duyulurken, insanların saklanmak için kaçıştığını belirtti.

Dallas Morning News’e konuşan Hood, “İnsanları sokaklardan uzaklaştırmaya çalışarak kurşunlardan kaçtım. Vurulup vurulmadığını kontrol ettim” dedi.

G. J. McCarthy adlı bir başka tanık ise, seslerin başta havaifişeklerden kaynaklandığını sandığını fakat sonra seslerin arttığını ve göstericilerin silah ateşi olduğunu fark ettiğini söyledi.

“Seslerin bir süre devam ettiğini” anlatan McCarthy, kalabalıkların bir otoparka girdiğini ve yakınlarda bir keskin nişancı olduğu bilgisinin yayılması üzerine dağıldığını aktardı.

PLANLI GİBİYDİ, NEREDE DURACAĞINI BİLİYORDU

CNN’nin haberine göre; Ismael Dejesus adlı bir tanık, saldırganı yaklaşık 50 metre uzaklıktaki balkonundan çektiğini söyledi. Saldırganın büyük bir şarjörü olan silahının bulunduğunu anlatan Dejesus, “Oradan çıktı, sütuna doğru yürüdü ve şarjörünü doldurup ateş etmeye başladı. Planlı gibi görünüyordu. Nerede duracağını biliyordu, cephanesi vardı” dedi.

OBAMA’DAN ÇAĞRI: HERKES KAYGILANMALI

ABD’nin Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge’da Salı günü Alton Sterling adlı bir siyah polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Sterling’in ölümünden bir gün sonra Minnesota eyaletine bağlı St. Paul’de yine başka bir siyah Philando Castile trafik ışıklarında arabanın içindeyken polisin dışarıdan ateş etmesi sonucu öldü.

ABD Başkanı Barack Obama, iki siyahın polis tarafından öldürülmesiyle ilgili ‘tüm Amerikalıların kaygılanması gerektiğini’ söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "​ABD'de keskin nişancılar çok sayıda polisi vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete