​İngiliz gazetecinin ölümüyle ilgili flaş gelişme

Geçen yıl Ekim ayında Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde asılı halde bulunan İngiliz gazeteci Jacqueline Sutton'ın (50) ölümüne ilişkin dava Kuzey Londra'da görüldü.
Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü'nün Irak Masası Direktörü olarak görev yapan Sutton, Irak’ın Erbil kentine geçmek üzere Londra Heatrow Havalimanı’ndan İstanbul’a gelmişti.

Eski BBC çalışanı olan Sutton’ın bağlantılı uçuşu kaçırdığı ve bilet alacak parası olmadığı için intihar ettiği öne sürülmüştü. Ancak Türk medyasında çıkan haberlerde, Sutton’ın cebinden 2 bin 300 euro çıktığı yazılmış ve intihar iddiasına ilişkin şüphelerin bulunduğunun altı çizilmişti.

Sutton’ın arkadaşları da söz konusu iddiaya yönelik şüpheleri dile getirirken, Tıbbi Tetkikçi Andrew Walker, olayın intihar olduğu yönünde karar verdi. Walker, “Sutton’ın bekleme salonunda iki bira içtiğini ve diğer yolcular uçağa binerken, tuvalete gittiğini” söyledi. Uçuşu kaçırdığını fark ettikten sonra personele parasının olmadığını söylediği, onların da Sutton’a ‘yapacak bir şey yok’ dediği de Walker’ın konuşmalarında yer aldı.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; İngiliz gazetecinin duruşmada konuşan kız kardeşi Jenny de, “Sutton’ın aşırı stres ve panik anlarının ardından öldüğünü ve kararını fevri bir şekilde verdiğini” söyledi.

Jenny, “Önceden planlanmış olduğuna inanmıyorum. Önceden canına kıyma planı yaptığına inanmıyorum. O anda aşırı stres ve panik halindeydi ve kararını anlık verdi. Fakat bu onun kararıydı” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "​İngiliz gazetecinin ölümüyle ilgili flaş gelişme" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete