Zarrab'ın ABD'ye tatil için gittiğini gösteren Whatshapp yazışmaları ortaya çıktı

Savcı Bharara'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde tutuklanarak cezaevine konulan Reza Zarrab'ın ABD'ye tatil için gittiği ortaya çıktı.
ABD'de tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili yeni belgeler ortaya çıktı. Kefalet talebinin karara bağlanacağı duruşmaya günler kala ortaya çıkan yeni belgelere göre Zarrab, ABD'ye tatil yapmak için gitti.

WHATSHAPP YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Zarrab'ın kefalet talebinin görüşüleceği mahkemeye whatshapp yazışmaları sunulurken, yazışmaların 121. sayfasında Zarrab, Adem isimli bir şahısla ABD seyahatine ilişkin planlar yapıyor.

Tatil planı öncesinde İngiliz BBC kanalında İran'da görülen davayla ilgili 'hoş olmayan haberler' okuduğunu belirten Zarrab, Adem isimli kişiye İran'daki dava ile kendisi arasında bağlantı kurulabileceğini söylüyor. Bu konudaki endişesini dillendiren Zarrab'a, Adem isimli şahıs ise bunun çok da önemli olmadığını söylüyor.

TÜRKİYE'DEN AKP'Lİ PARLAMENTER ARANIYOR

Yaşanan bu diyaloğun  ardından Adem adlı kişi, Türkiye'den bir parlamenteri aradığını (Milletvekili yada bakan) ve onun da evde olduğunu ancak gün içerisinde araştırma yapıp kendisine döneceğini Zarrab'a iletiyor.

İkili arasında geçen "Bir de Dubai'deki arkadaşlara söyle; bu hafta kötü yağmur yağacak orada" şeklinde uyarıya da yazışmalarda yer veriliyor. 

REZA KALACAĞI ODADA ÖZEL BANYO VE İNTERNET İSTİYOR

Rezzab, Adem isimli kişi arasında geçen konuşmasında, kalacağı otelin odasında özel banyo olmasını, internet erişiminin bulunmasını ve Türkiye'den eşya götürmesine gerek kalmayacak şekilde hazırlık yapılmasını da istiyor. Bunların sağlanması halinde önce bir haftalık rezervasyon yapılmasını isteyen Zarrab, memnun kalması halinde tatilini uzatacağını belirterek,"Sen beğenirsen, ben de beğenirim" diyor.

REZA'NIN TATİL PLANI

Yazışmalarda ayrıca Zarrab'ın Miami'de scuba diving yapma planından da bahsediliyor. Zarrab ayrıca savaş gemisinin bulunduğu bir alanda dalış yapmak istiyor. Söz konusu geminin ise USS ORİSKANY savaş gemisi olduğu söyleniyor. Yazışmalarda, Zarrab'ın tatil planı çerçevesinde NASA ziyareti ve Disneyland gezisinden de bahsediliyor. 

BİLGİSAYARINDA İNGİLİZCE YAZIŞMALAR BULUNDU

Öte yandan, kefalet duruşması sürecinde İngilizce bilip bilmediği de tartışma konusu olan Zarra'ın bilgisayarında, 17 Aralık operasyonları sırasında İngilizce yazışmalar ele geçirilmişti. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında Zarrab'ın telefon ve bilgisayarında da İngilizce yazışmaların yanısıra, telefon görüşmelerinin bazılarının İngilizce yapıldığı ortaya çıkmıştı: Savcı ve polislerin dosyadan alınmasından sonra bu görüşmelerle ilgili nasıl bir yol izlendiği, çözümlerinin yaptırılıp yaptırılmadığı konusunda herhangi bir bilgi edinilemedi.

Dosyayı kapatan savcı Ekrem Aydıner'in takipsizlik kararından sonra Zarrab'a ait tüm dökümler ve bilgisayarları ve telefonları, el konulan paralar gibi iade edilmişti.

Kaynak: Arzu Yıldız | Haberdar

    :

    :

    :

    :

    "Zarrab'ın ABD'ye tatil için gittiğini gösteren Whatshapp yazışmaları ortaya çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete