HDP'den yazılı açıklama

HDP'li Yüksekdağ ve Demirtaş, “Devam eden yıkım, abluka ve sokağa çıkma yasaklarına derhal son verin” dedi.
HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmalar bittiği halde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği yerler olduğu belirtilerek, “Bu ilçelerin tamamında çatışmalar bitmesine rağmen, kimi kentlerde tam gün, kimisinde ise geceleri olmak üzere sokağa çıkma yasakları devam etmektedir. Şırnak’ta, Nusaybin’de ve Sur’un bir kısmında operasyonların bittiğinin belirtilmesine rağmen yıkım devam etmektedir.

İş makineleri ve buldozerlerle kentler yıkılmaktadır. Yaşadıkları yerlere geri dönmek isteyen yurttaşlar kente girememekte, girebilenlerin çoğu da evlerini ve sokaklarını ağır yıkım nedeniyle tanınmaz halde bulmaktadır. Bazı sokaklar ve evlerin yerleri dahi mahallelerden silinmiştir” denildi.

'KAYMAKAMLIK İFTAR ÇADIRLARINI KALDIRIYOR'

Yüksekova’da binlerce kişiye yemek dağıtmak üzere açılan iftar çadırlarının kaymakamlık kararıyla kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“İnsanların yıkılan evlerinin bahçesine bile çadır kurmaları yasaklanmıştır. Tüm bu yıkımların ve insanlarımızın yaşadıkları acıların doğrudan sorumlusu Saray ve AKP iktidarıdır. İktidar, insanlığa karşı işlediği suçlara her geçen gün yenisini eklemektedir."

'YIKIMA SON VERİN'

"Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmamasının temel amacı, abluka altındaki sivil yerleşim alanlarını yok edip ortadan kaldırmaktır. Şırnak’ta, Nusaybin’de ve Sur’un bir kısmında devam eden yıkım, abluka ve sokağa çıkma yasaklarına derhal son verin. Halkın güvenli bir şekilde yaşam alanlarına dönmesinin önündeki tüm engelleri kaldırın.”

Kaynak: ANKA
 

    :

    :

    :

    :

    "HDP'den yazılı açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete