​Erdoğan’ın kınadığı ziyarette kendi başdanışmanı da varmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kınadığı cezaevi ziyaretinde dönemin AKP milletvekili şimdinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu'nun da olduğu ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hapishanelerde ayrım yapılmadan her kesimin ziyaret edildiğine ilişkin sözlerine, “bölücü terör örgütü üyelerini ziyaret ediyor” diyerek çok sert sözlerle eleştirmişti. Ancak cezaevlerinde PKK’lı teröristlere yapılan ziyaretlerde, AKP’li milletvekillerinin, hatta şu anda bizzat Erdoğan’ın Başdanışmanlığını yapan bir ismin de hazır bulunduğu ortaya çıktı. Sözcü, o ziyaretin fotoğrafına ulaştı. Hapishanede, aralarında PKK’lı mahkumların da olduğu ziyarete katılanlar arasında, AKP’li vekiller ve şu anda Erdoğan’ın Başdanışmanı olan eski AKP’li vekil Ayşe Türkmenoğlu da yer alıyor. Fotoğrafın çekildiği dönemde AKP Konya Milletvekili olan Türkmenoğlu, halen Saray’da Başdanışman olarak görev yapıyor. Fotoğrafta, ayrıca hapishaneleri ziyaret eden o dönemdeki TBMM Komisyonunda yer alan CHP’li ve HDP’li vekiller de yer alıyor.



ERDOĞAN ÇOK SERT ÇIKMIŞTI; “BENİM MEHMEDİMİ ŞEHİT EDENLERİ ZİYARET MİLLETİN DEĞERLERİYLE UYUŞMAZ”

“PKK’lıları ziyaret” polemiği CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında “Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık” sözleriyle başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini çok sert eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuşmuştu;

” Bir siyasi partinin başındaki, ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir. “biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK’lıları ziyaret ettik” diyor. Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını ziyaret edeceksin. Neymiş, yaralıymış. Ben milletin idaresine bunları havale ediyorum. Benim mehmedimi şehit edenleri, benim polisimi şehit edenleri kalkıp da onlarla hastanede ziyaret ederek hasbıhal etmek kusura bakmasınlar bu milletin değerleriyle bir defa uyuşmaz”.

CHP’Lİ AĞBABA, AKP’LİLERİN HAPİSHANEDE PKK’LILARLA “KUCAKLAŞMASINI” ANLATMIŞTI

TBMM’nin İnsan hakları komisyonunda yer alan CHP’li Veli Ağbaba ise, o dönemde yapılan ziyaretleri anlatırken, komisyon üyesi AKP’lilerin PKK’lılarla “kucaklaştıklarını” ve “inşallah özgür kalacaksınız” dediğini açıklamıştı.
Ağbaba, Erdoğan’ın sert sözlerinin ardından TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın, “Yalan söylediğini, iftira attığını” vurgulayarak, önceki dönem AKP Konya Milletvekili, şu anda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ve AKP’li i Mehmet Metiner, Mehmet Kerim Yıldız, Abdurrahim Akdağ, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru ve HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ile onlarca cezaevi ziyareti yaptıklarını, birlikte bütün koğuşlara girdiklerini anlatmıştı.

Veli Ağbaba, kendilerinin PKK’lı mahkumlarla buluşmada “Allah kurtarsın” dediklerini, AKP’lilerin ise o dönemde “rafa kaldırılmamış” olan çözüm sürecini kastederek, “İnşallah Tayyip Bey sizi kurtaracak. İnşallah bu sürecin sonunda özgür kalacaksınız” dediklerini söylemişti.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan’ın kınadığı ziyarette kendi başdanışmanı da varmış" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete