​Binali Yıldırım’ın sağ koluna dikkat çeken çifte görev!

Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde başdanışmanı olarak görev yapan Saim İlçioğlu’na Başbakanlık Başdanışmanlığı görevi verilirken eski görevine de devam ettirilmesi “bakanlıkta iş takibi mi yapacak?” sorusunu akıllara getirdi.
HABER MERKEZİ | KARŞI GAZETE

Ulaştırma Bakanlığı döneminde Binali Yıldırım’ın başdanışmanı olarak görev yapan Saim İlçioğlu, Başbakanlığı döneminde de Yıldırım’ın yanında yer alacak. Ancak dikkat çeken, İlçioğlu’nun Ulaştırma Bakanlığı’ndaki danışmanlık görevinin de devam edecek olması.

DenizliGuncel.com’un haberine göre Başbakanlık Başdanışmanı olan Saim İlçioğlu, yeni Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a da danışmanlık yapacak.

Bu durum, Erdoğan’ın Başbakanlığı bırakamadığı gibi Binali Yıldırım’ın da Ulaştırma Bakanlığı’nı bırakamadığı ve danışmanı Saim İlçioğlu aracılığıyla iş takibine devam edeceği şeklinde eleştirilere yol açtı. Yani, ‘veyaset’ tartışmaları sadece Başbakanlık makamıyla sınırlı değil. Aynı vesayet sorunu Ulaştırma Bakanlığı için de mevcut görünüyor.

MEHMET CENGİZ: “BİNALİ KALIRSA YAŞADIK” PEKİ ŞİMDİ?...

Hatırlanacağı üzere 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturması esnasında ortaya çıkan tape ve ses kayıtlarındaki iddialara göre, milletin a*ına koymaya niyet eden işadamı Mehmet Cengiz, Dönemin Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım’ın görevinde kalması konusunda “Binali kalırsa yaşadık’” temennisinde bulunuyordu.

Binali Yıldırım ‘Başbakan’ yapıldı ancak Mehmet Cengiz’in konuya ait yorumu öğrenilemedi. Ancak tam da burada, Ulaştırma Bakanlığı’nın kilit isimlerinden olan Saim İlçioğlu’nun yeni görevinin yanında Ulaştırma Bakanlığı’ndaki pozisyonunun da korunmasının sebebinin Cengiz gibi işadamlarını ‘mağdur’ etmemek olduğu konuşuluyor.

‘ÇİFTE DANIŞMANLIK’ YENİ BİR MODEL Mİ?

Yine bu çifte görevlendirme ile ilgili Ankara kulislerinde tartışılan diğer bir konu da Bakanlıklar ve Başbakanlıkta bu çifte görevlendirmenin benzer bir örneğinin olup olmadığı sorusu... Şimdiki zaman bir kenara, geçmişte de hem başbakan başdanışmanlığı hem de bakan danışmanlığı yapan bir isim akıllara gelmiyor.

17/25 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasında tape ve ses kayıtlarından, özellikle rantçılar için kritik öneme sahip olduğunu öğrendiğimiz Ulaştırma Bakanlığı’nın Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde de bu önemini koruyacağı görülüyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Binali Yıldırım’ın sağ koluna dikkat çeken çifte görev! " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete