PKK'nın İstanbul'daki üst düzey sorumlusu yakalandı

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK'nın üst düzeyine yönelik operasyon düzenlendi.
Gazi Mahallesi'nde yakalanıp gözaltına alınan Servan K.'nın terör örgütü PKK'nın İstanbul sorumlusu olduğu belirtiliyor

İstanbul'da terör örgütü PKK'nın üst düzeyine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonla yakalanan Servan K.'nın bölücü terör örgütünün İstanbul sorumlusu olduğu belirtiliyor. Gazi Mahallesi'nde yapılan operasyon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile MİT'in işbirliğiyle düzenlendi.

TERÖRLE MÜCADELE - MİT ORTAK OPERASYON

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri terör örgütü PKK'nın ve örgütün gençlik yapılanması olan YDG-H'ın İstanbul sorumlusu olan bir kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

TEM ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile koordineli yaptığı teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda şüphelinin Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde bir adreste kaldığını belirleyerek 1 Haziran Çarşamba günü 15.00 sırlarında operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü PKK ve örgütün gençlik kolları YDG-H'ın il sorumlusu olduğu belirlenen Servan K. ve aynı evde M. Z. A. yakalanarak gözaltına alındı.

 SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

TEM ekipleri, Bingöl'ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 23 yaşındaki Servan K'nın üst aramasında Erkan Alageyik adına düzenlenmiş sahte kimlik buldu. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı

 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÖRGÜT TANITIMI VE SOKAK EYLEMLERİ PLANLAYICISI

HDP il yöneticilerinin belirlenmesinde de söz sahibi olduğu ileri sürülen Servan K'nın, örgüte katılma niyetindeki üniversite öğrencilerine Ocak-Şubat aylarında örgütsel eğitimler verdiğini belirlendi. Servan K.'nin İstanbul genelindeki sokak eylemlerinin de planlayıcısı olduğu iddia ediliyor. Adliyeye sevkedilen 2 kişiden Servan K. tutuklandı, onunla birlikte gözaltına alınan M. Z. A. ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "PKK'nın İstanbul'daki üst düzey sorumlusu yakalandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete