Hükümetten Muhammed Ali açıklaması

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor.
İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları:

"Bakanlar Kurulu adına hayatını kaybeden Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet diliyoruz. Muhammed Ali, İslam’ın gülen yüzünü temsil etti. ABD’de ırkçılığa karşı mücadelenin simgesel isimlerinden oldu. Sadece sporcu kimliğiyle değil, diğer kimlikleriyle de anılacak. Cuma günü yapılacak olan cenaze törenine çok sayıda kişi katılacaktır. Açıklandığı üzere, Cumhurbaşkanımız da cenazeye katılacaktır.

AB ile vize serbestisi açısından biz Türkiye olarak verdiğimiz sözleri yerien getirdik. AB’nin de verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz

Bugün de 4 tane evladımızın boğulduğunun haberini aldık. İçimiz kan ağlıyor. Buradan annelere, babalara, gençlere, öğretmenlere ve belediyelere çağrıda bulunmak istiyorum. Herkes sorumluluğunu bilsin, anneler babalar çocuklarına sahip çıksın. Özellikle, suya girilmesi tehlikeli olan yerlerde uyarılar yapılsın. Gencecik evlatlarımızı serinlemek uğruna göletlerde kaybetmeyelim.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele çok taraflı ve kapsamlı mücadeledir. Terörle mücadele nerede ne şekilde davranılması gerekiyorsa, o şekilde davranıyorlar. Terörist unsurlar kırsalda varsa, mücadele orada da sürecektir. Bazı şehirlerin merkezlerinin taşınmasıyla ilgili herhangi bir konu gündemimizde değildir.

GERİ KABUL ANLAŞMASI

Yapılan müzakereler çok ciddi meseledir. Türkiye tarafından söylenen hiçbir kelime verilen hiçbir söz öylesine söylenmemiştir. Bu sebeple geri kabul anlaşmasının askıya alınması gibi bir şey gündemimizde değildir. Türkiye’nin ciddiyetinin Avrupa için ne kadar önemli olduğunu, Türkiye’den Avrupa’ya giden göçmen sayısının azalmasına bakarak görmek mümkündür.

BAYRAM TATİLİ

Daha bayrama çok var, bu konu henüz konuşulmadı."

    :

    :

    :

    :

    "Hükümetten Muhammed Ali açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete