ABD'den Binali Yıldırım'a ilk telefon 2 hafta sonra geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Binali Yıldırım'ı Başbakan olarak işaret etmesi ve sonrasında 22 Mayıs'da Kurultay'da seçilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'den ilk telefon geldi.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada Biden, Binali Yıldırım'ı dün Vezneciler'de ve bugün Mardin'in Midyat ilçesinde yapılan bombalı terörist saldırılardan dolayı başsağlığı dilemek için aradı. Konuşma esnasında Biden ayrıca Yıldırım'ın başbakanlığı kutladı.

Açıklama şöyle: ''Başkan Yadımcısı anlamsız şiddet hamlelerini en güçlü şekilde kınadı ve liderler iki ülke arsında terörzme karşı işbirliğini artırmakta mutabakata vardı. Başkan Yardımcısı Başbakan'ın liderliğini tebrik etti ve ABD-Türk ortaklığının önemini vurguladı. Liderler Kıbrıs'da adayı iki kesimli, iki toplumlu  birleştirme adına gayretlere güçlü desteklerini bildirdiler.''

İLK TELEFON

Binali Yıldırım'a daha önce ABD'den kim tarafından tebrik telefonu geleceği bilinmiyordu. Böylece Yıldırım başbakan olmasından sonra ilk kez, 2 hafta sonra ABD'den tebrik telefonu gelmiş oldu. 

Erdoğan'a ise tebrik telefonu Başkan Obama'dan geliyordu. Önceki Başbakan Davutoğlu'na Obama'dan telefon gelmemişti.

Kaynak: İlhan Tanır | Haberdar

 

    :

    :

    :

    :

    "ABD'den Binali Yıldırım'a ilk telefon 2 hafta sonra geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete