TBMM Hakan Fidan'ı Meclis'e getiremiyor

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, iki bürokratı Meclis’e getiremiyor.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, komisyona bilgi vermeye gelmedi. CHP'li komisyon üyeleri, iki bürokrat komisyona gelinceye kadar çalışmalara katılmama kararı aldı.

2014 yılında oluşturulan Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nda ilginç bir tartışma yürüyor. Komisyon, bir süredir MİT ve EGM'nin bir numaralı isimlerini dinlemek için Meclis'e davet ediyor. Ancak iki bürokrat da komisyonun bugüne kadar yaptığı çağrılara olumlu yanıt vermedi.

BİZ YOKUZ

Önceki gün yapılan komisyon toplantısı sonrasında CHP'li komisyon üyeleri bu duruma dikkat çektiler. “Aylardır bu komisyona, MİT Müsteşarı ve Emniyet Genel Müdürü'nü getirtemedik. Ülkede, bu hafta meydana gelen Vezneciler ve Midyat saldırılarıyla birlikte 1,5 yıl içinde kent merkezlerine 19 bombalı saldırı gerçekleştirildi. Yüzlerce insanımız öldü, şehit verdik, yaralılarımız var. İstihbaratın görevini yapmadığını değil, açıkça bu kaosa, katliama göz yumulduğunu düşünüyoruz. Neredeyse her patlama sonrasında ortaya çıkan belgeler, istihbaratın olduğunu ancak önlemin alınmadığını gösteriyor. Beyfendiler, komisyona gelinceye kadar biz komisyonda yokuz.” dediler.

AKP BÜROKRATINA SÖZ GEÇİREMİYOR

Komisyon üyesi CHP'li Barış Yarkadaş, yaptığı açıklamada “Çağırıyoruz gelmiyor adamlar. Komisyon Başkanı, Hakan Fidan'la konuştu. AKP emrindeki bürokratı komisyona getiremiyor. Numan Kurtulmuş 2 defa geldi, Fidan gelmiyor” dedi.

1997'de kurulan Meclis Susurluk Komisyonu, MİT eski müsteşarı, Jandarma eski Komutanı Teoman Koman'ı dinlemek istemiş Koman da çağrıya olumsuz yanıt vermişti. CHP'li Yarkadaş, “28 Şubat'ta paşalar, albaylar gelmiyor diyorlar ya. Şimdi bir bürokrat AKP'li komisyon başkanına posta koyuyor. Teoman Koman o dönem gelmedi diyelim, sizin ne farkınız var?” diye sordu.

Kaynak: Veli Toprak - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TBMM Hakan Fidan'ı Meclis'e getiremiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete