Bilal Erdoğan mahkemeye gelebilir

CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Yıldız hakkında açılan Bilal Erdoğan davasında yeni gelişme.
CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız hakkında Bilal Erdoğan'a hakaret iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. 

Gaziantep 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davada İrfan İnanç Yıldız, Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak görev yaptığı dönemde Gaziantep'teki AKP'li belediyeler tarafından TÜRGEV'e bağışlanan arsalarla ilgili yaptığı basın açıklamasında Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Savcı, İrfan İnanç Yıldız'ın TCK 125. Maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

"BİLAL ERDOĞAN HANGİ İFADELERİ HAKARET OLARAK ÜZERİNE ALINDI?"

9 Haziran 2016 Perşembe günü görülen duruşmada Yıldız'ın avukatı Emre Doğan, yapılan açıklamanın çeşitli vakıflara arsa tahsisi ile ilgili olduğunu, bu durumun da müvekkilinin o dönemki görevi nedeniyle sorumluluğu dahilinde olduğunu kaydederek; "Düzenlenen bu iddianameyi anlayabilmiş değiliz, Bilal Erdoğan'ın ifadesinin alınarak iddiaların doğruluğunun sorulmasını ve yapılan açıklamada hangi ifadeleri hakaret olarak üzerine aldığınıaçıklamasını talep ediyoruz. Siyasette bu tür açıklamalar hakaret olarak nitelendirilemez" dedi.

Doğan ayrıca, ilgili belediyelerden de yapılan açıklamadaki arsalarla ilgili bilgi alınmasını ve açıklamanın içeriğinin doğruluğunun araştırılmasını talep etti.

İrfan İnanç Yıldız ise savunmasında; yürüttüğü görevin bir kamu görevi olduğunu, temsil ettiği kitlenin duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini ve bunun üstlendiği siyasi sorumluluk gereği olduğunu vurguladı. Yıldız, o günden bu yana sorduğu sorulara Bilal Erdoğan tarafından yanıt verilmediğini ve dile getirdiği konunun tüm Gaziantep halkı tarafından bilindiğini kaydetti. Yıldız ayrıca bunun kişileri aşan bir sistem sorunu olduğunu ve partisinin tutumunun, eğitimi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaklaştırarak vakıfların eline bırakılmasını sağlayan bu sistemin karşısında olduğunu belirtti.

BİLAL'LE İLGİLİ BELEDİYELERDEN BİLGİ ALINACAK

Bir sonraki duruşmanın 20 Ekim 2016'da yapılmasına karar veren mahkeme, Bilal Erdoğan'ın dinlenmesi ve ilgili belediyelerden konu ile ilgili bilgi alınması talebini reddetmeyerek önümüzdeki günlerde karara bağlayacağını açıkladı.

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Bilal Erdoğan mahkemeye gelebilir" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete