Çevre Bakanı çıkarıldı, yerine Damat Bakan alındı...

Özelleştirme Yüksek Kurulu üyeliğinden çıkarılan Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın yerine neden Erdoğan'ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak getirildi?
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,  Başbakan Binali Yıldırım'ın gelir gelmez lağv ettiği Yolsuzlukla Mücadele Kurulu'nu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun değişen üyelik yapısını Meclis gündemine taşıdı.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELENİN GÜÇLENDİRİLMESİ KURULU'NU NEDEN DAĞITTINIZ?"

Yeni yayımlanan bir genelge ile Yolsuzlukla Mücadele Kurulu'nun  kapatıldığını hatırlatan Balbay, “Anlaşılan o ki bu Hükümet ülkemizden ABD’ye kadar yol olan yolsuzlukla mücadele için kurulmamış.  Aksine ülkemizde ismen var olan ama görev ve sorumluluğunu dahi yerine getirmeyen bir komisyonun varlığından rahatsızlık duymuş ve komisyonu lağv etmiştir.  Dolayısıyla 65. Hükümet'in ülkemizde karanlığın ve yolsuzluğun ebedi hüküm sürmesi için kurulmuş bir hükümet olduğu aşikardır.” diye konuştu.

Balbay, Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan da yeni atanan Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın çıkarılmasını ve yerine Erdoğan'ın damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın getirilmesinin de manidar olduğunu söyledi. Balbay şu değerlendirmeyi yaptı:

ÇEVRE BAKANI "OUT", ENERJİ BAKANI "IN"

“Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan çıkarılan Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın yerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın kurul üyesi yapılması dikkat çekicidir. Başbakanın eline Bakanlar Kurulu listesi nerden tutuşturulmuş ise görülen o ki diğer tüm kurul ve komisyonlar listesi de aynı yerden tutuşturulmuş.”

Mustafa Balbay'ın, Başbakan Binali Yıldırım’a konuya ilişkin yönelttiği sorular şöyle:


-60, 61, 62, 63 ve 64. AKP Hükümet üyelerinin görev aldığı kurullar listesinde yer alan “Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Kurulu, 65. AKP Hükümet üyelerinin görev aldığı kurullar listesinde neden tekrar oluşturulmamıştır?

-Hükümetiniz Türkiye’de Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi için başka bir yöntem mi uygulayacaktır?  Nedir?

-64. AKP Hükümeti'nde Yüksek Planlama Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda üye olan Çevre ve Şehircilik Bakanı 65. AKP Hükümeti'nde kurul üyeliğinden neden çıkarılmıştır? Özelleştirme Yüksek Kurulu'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın ilave edilmesinin özel bir sebebi var mıdır?

-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Koordinasyon Kurulu Başkanlığı görevini hangi başarısız yönetimi nedeniyle aldınız?

-Bakanların kurul üyeliklerinin belirlenmesinde hangi görev sorumluluk ya da kriterler belirleyici olmaktadır?

-Genellikle hükümetlerin güvenoyu aldıktan sonra kurulları belirleyip yayınlamaları yaşanırken Hükümetinizin henüz güvenoyu almadan kurul listesini yayınlamasındaki aceleci tutumunun nedeni nedir?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Çevre Bakanı çıkarıldı, yerine Damat Bakan alındı..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete