10 Binlik şirkete milyonluk ihale!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı “ logo” ihalesini alan I MAEN IT CREATIVE ŞİRKETİNİ’nin Türkiye’de kurulduğu, Amerika’da ise şubesinin bulunduğu belirlendi. Şirketin toplam sermayesinin ise yalnızca 10 bin lira olduğu ortaya çıktı.
810 BİN LİRALIK İMZA

 Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı bir “imza töreni ”nde İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin arasında  "Gaziantep Küresel Marka Şehir" için projesinin protokolü imzalanmıştı. İmzalanan protokolde “Gaziantep’in, Türkiye ve dünyada tanınan marka şehirler kategorisine girmesi için gerekli çalışmalar yapılması olduğu belirtilmiş. Yol haritasının oluşturulduğu, eylem planlarının detaylandırıldığı bir fizibilite raporunun hazırlanacağı ve Gaziantep’in marka kimliğinin oluşturulacağı belirtilmişti. Proje bütçesinin 810 bin 100 TL olduğu, uygulama süresinin ise 7 ay öngörüldüğü de “vurgulanmıştı.

İmza töreninde konuşan dönemin Maliye Bakanı olan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep’e bir kadın elinin değdiğini ve kültür, sanat, turizm, sanayi ile sağlık alanında önemli projelerin gelmeye başladığını söylemişti.

PARAYI KİM ÖDEDİ?

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Emrah Nuri Yücel’in yaptığı; 10000 Venice Boulevard

Culver City, CA 90232, USA-Los Angeles adresindeki İ MAEN İT CREATİVE ŞİRKETİ’ne ödemenin İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından yapıldığı ileri sürülüyor. Ancak “logo “ ihalesini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi açıyor. Şahinbey Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne 4982 Sayılı  "Bilgi Edinme Kanunu" dayanarak yönelttiği yazılı soruya yanıtı da yine büyükşehir belediyesi veriyor.

ŞİRKETİN SERMAYESİ YALNIZCA 10 BİN LİRA



Gaziantep’ten 810 bin liralık ihale alan, Yönetim Kurulu Başkanlığını Emrah Nuri Yücel’in yaptığı İ MAEN İT CREATİVE şirketinin 2012 tarihinde 5 bin lira sermaye ile kurulduğu, şirketin 2014 tarihinde sermaye artırımına giderek toplam sermayesini 10 bin liraya çıkarttığı görülüyor. Şirketin bu sermaye artırımı Ticaret Sicil Gazetesi de yayımlanıyor.

Halen 10000 Venice Boulevard Culver City, CA 90232, USA- Los Angeles adresinde faaliyetini sürdüren şirket, Türkiye’de başka illerin valilik ve belediyeleri ile de bu tarz tanıtım projelerini imzalıyor.

NİÇİN AMERİKA’DA ŞUBE AÇILIYOR

 gaziantephaberler.com’dan Atilla Karaduman, konuyu bir mali müşavire sordu. Mali müşavirin epeyce ses getirmesi beklenen açıklaması aynen şöyle: Öncelikle belirtmek isterimki ihaleyi kazandığı belirtilen firma İstanbul merkezli 10.000 tl semayeli 4 yaşında bir şirket, ABD de şube açmasının nedeni, AKP belediye ve kamu kurumlarından aldıkları ihalelere yurt dışından hizmet faturası kesiyorlar, böyle olunca Firma KDV ve gelir vergisi vermesi gerekirken yapılan hizmetlerden, vergi vermeden paranın tamamını cebe indiriyor. ihale pazarlık usulü yapılıyor ve inanılmaz yüksek rakamlara peşkeş çekiliyor. “Öncelikle belirtmek isterimki ihaleyi kazandığı belirtilen firma İstanbul merkezli 10.000 tl semayeli 4 yaşında bir şirket, Abd de şube açmasının nedeni, AKP belediye ve kamu kurumlarından aldıkları ihalelere yurt dışından hizmet faturası kesiyorlar, böyle olunca Firma KDV ve gelir vergisi vermesi gerekirken yapılan hizmetlerden, vergi verrmeden paranın tamamını cebe indiriyor. ihale pazarlık usulü yapılıyor ve inanılmaz yüksek rakamlara peşkeş çekiliyor.”

Kaynak: gaziantephaberler.com

    :

    :

    :

    :

    "10 Binlik şirkete milyonluk ihale!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete