Günün Videosu

TRT'den Davutoğlu ve Erdoğan'ın o sözlerine sansür kararı!

TRT, 29 Ocak Cuma günü, tüm birimlerine ve yapımcılarına bir talimat göndererek "Hendek" sözcüğünü yasakladığını duyurdu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

TRT'de skandallar bitmiyor...

Yandaş yayınlar, Atatürk'e kin susan programlar, halkın vergilerinin yandaşlara peşkeş çekilmesi derken, bu kez de Abdülhamit yasakları benzeri bir yasak geldi.

TRT, 29 Ocak Cuma günü, tüm birimlerine ve yapımcılarına bir talimat göndererek "Hendek" sözcüğünü yasakladığını duyurdu.

TRT'nin gönderdiği yazıda, "Bundan sonra  haberlerin ve programların kuşak ve altyazılarında, "hendek" ve "hendek siyaseti" ifadeleri kullanılmayacak" denildi.

Bu yasak, "Tahtı Kurusun" sözünü çağırıştırdığı için "Tahta Kurusu" sözcüğünün bile yasaklandığı Abdülhamid Dönemi'nin yasaklarını hatırlattı.



DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

TRT'de yayınlanan bir haberde, Başbakan Davutoğlu'nun 'Hendek siyaseti halka ihanettir' sözleri yer alıyor. TRT'nin alınan sansür kararından sonra geçmişe dönük haberlerinde de Davutoğlu'nun sözlerini sansürleyip sansürlemeyeceği ise şimdiden merak konusu.

PEKİ YA CUMHURBAŞKANI?

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da rakip olarak görüp, polemiğe girmeye çalıştığı Kılıçdaroğlu gibi siyasiler veya akademisyenlere her fırsatta "gidin hendek kazın" ifadelerini kullandığı biliniyor.

TRT ve muhtemelen Anadolu Ajansı'nın bu sansür kararını Davutoğlu ve Erdoğan'ın sık sık kullandığı "hendek" sözcüğüne rağmen ne kadar süre uygulayabileceğini hep birlikte göreceğiz.

KARSIGAZETE.COM.TR | ÖZEL HABER

    :

    :

    :

    :

    "TRT'den Davutoğlu ve Erdoğan'ın o sözlerine sansür kararı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete