Ensar savunucusu

Cumhuriyet yazarı Işık Kansu, 'çocuk tecavüzü' ile gündeme gelen Ensar Vakfı'nı savunan Hayrettin Karaman'ı kaleme aldı.
İşte o yazı...

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman da, çocuklara tecavüzle gündeme gelen Ensar Vakfı’nı savunanlar arasına eklendi. 
Hayrettin Karaman’a “AKP’nin fetvacısı” diyorlar. Kendisi, Baskın Oran gibi, Orhan Gencebay gibi “AKP akilleri”nden aynı zamanda. 

Bu ilahiyatçı, sık sık Ensar Vakfı’nın toplantılarına katılıyor. Ensar Vakfı’nın Çorum Şubesi’ne gitmiş konuşmuş, ardından izlenimlerini şöyle özetlemiş: 

“Örnek çalışmalarıyla dikkat çeken ve takdir toplayan Şube Başkanı Sayın Zekai İşler, isteğim üzerine, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir not verdi. İstanbul’a dönüp notu okuduğum zaman heyecanlandım, hayal ettiğim sivil toplum örgütünü, Ensar Vakfı Çorum Şubesi’nin şahsında gördüğüm için aldığım bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.” 

Karaman’ın, örnek insan diye sunduğu Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Zekai İşler ile ilgili gazetelerde haberler çıktı: İki kız öğrenciye tecavüz suçlamasıyla yargılanmış! 

Hayrettin Karaman, 2013’te de Kocaeli Ensar Vakfı’nda verdiği “Ulustan Ümmete”adlı konferansında da, Cumhuriyet devrimini yapanların “kulluktan özgür bireye ulaştık, ümmetten ulus çıkardık” övünçlerini eleştirerek, “Ulus uyduruk bir yapıdır”demiş. 

Hayrettin Karaman’ın oğlu Prof. Dr. Muhammet İhsan Karaman ise, hem AKP iktidarında kurulan Medeniyet Üniversitesi’nin rektörü, hem de Yeşilay’ın Başkanı. Yeşilay’ın yönetiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak da var. Yeşilay, bu isimler yönetime geldikten sonra, kamu taşınmazları için bedelsiz tahsis yetkisi aldı, Sağlık Bakanlığı’nca desteklenme olanağına kavuştu. Hayrettin Karaman’ın, AKP’nin yan kuruluşu haline gelen Ensar Vakfı’nı savunması için epey bir gerekçesi var yani.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Ensar savunucusu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete