Günün Videosu

Sığınmacılar gelmeye başladı: Bizi cehennemden, cehenneme yolluyorsunuz

Sığınmacılar gelmeye başladı: Bizi cehennemden, cehenneme yolluyorsunuz
AB ile Türkiye, Suriyeli sığınmacılar konusunda anlaşmaya varmıştı. Buna göre 2018’in sonuna kadar Türkiye’ye 6 milyar avro verilmesine, Türkiye’nin geri aldığı her sığınmacıya karşılık AB’nin de Türkiye’den bir Suriyeli sığınmacı alacağı duyurulmuştu. 

CNN Türk’ün aktardığına göre Türkiye, ilk gün için Yunanistan’dan 500 sığınmacı istedi. Yunan yetkililerse bugün içerisinde gönderebilecekleri 400 sığınmacının ismini Türkiye tarafına iletti.

İki tekneyle Yunanistan’dan yola çıkan 131 sığınmacının Dikili’ye ulaştığı bildirilirken, gün içerisinde bu sayının 400’e tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Türkiye’ye ulaşan sığınmacıların İzmir’in Dikili ilçesine değil, orta Anadolu’daki kamplara yerleştirileceği bildirildi.

‘Suriyeliler kampa, diğerleri sınırdışı’

Bugün 500 sığınmacının gelişi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, kayıtlarının alınmasından sonra sığınmacıların kamplara yerleştirileceğini, diğer ülke vatandaşlarınınsa kendi ülkelerine gönderileceğini söyledi.

BBC Türkçe’nin, Britanya’nın köklü gazetelerinden Times’tan aktardığına göreyse AB, bu nakil meselesi nedeniyle bir kaosla karşı karşıya. Yunan adalarındaki sığınmacı protestolarının devam ettiğini belirten gazete, operasyonu gerçekleştirecek personelin de henüz adalara ulaşmadığını yazdı.

‘Hem kendimi, hem ailemi denize atarım’

Gazetenin sıraladığı ve Yunan adalarında yaşanan sorunların bazılarıysa şöyle:

“Yunan yetkililer yeteri kadar tercüman olmadığı için sınırdışı edilecek göçmenlerin kimlikleri tespit edilemiyor.”

“Bazı göçmenler adalardaki merkezlerden kaçıp izlerini kaybettirmeyi başardı.” 

“Türkiye tarafındaysa göçmenlerin gönderileceği Dikili’de yerel halk daha fazla göçmen istemediğini söyleyerek protesto gösterileri düzenledi.”

“Bir Suriyeliyse Türkiye’ye gönderilmesi halinde ne yapacağı sorusuna, ‘Beni zorla Türkiye’ye geri götürmeye çalışırlarsa hem kendimi, hem de ailemi denize atarım. Cehennemden cehenneme gidiyoruz’ 
dedi.”

    :

    :

    :

    :

    "Sığınmacılar gelmeye başladı: Bizi cehennemden, cehenneme yolluyorsunuz " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete