Görmez, Hizbullah'ın önde gelen ismiyle görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Molla Enver Kılıçarslan ve beraberindeki heyetle görüştü.
1 Mart tarihinde yapılan sır görüşmede Görmez ve Molla Enver’in PKK ve artan terör olaylarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundukları iddia edildi.     

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hizbullah’ın önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Alimeler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan’ı Başkanlık binasında kabul etti. Görmez’in, 21 Mart tarihinde gerçekleştirilen basına kapalı görüşmede Molla Enver ve beraberindeki heyetle PKK ve Güneydoğu’daki artan terör olayları ile ilgili bir görüşme yaptığı düşünülüyor.

HÜSEYİN VELİOĞLU'NUN FETVACISI

Yıllar once İran’a giderek 4 yıl dini eğitim aldığı bilinen Molla Enver Kılıçarslan’ın, 2000 yılında Beykoz’da bir villaya yapılan operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun fetvacılarından birisi olduğu iddia ediliyor. (

Bknz. http://www.milliyet.com.tr/2000/01/29/t/haber/hab000.html

Ayrıca Molla Enver’in başkanlığını yaptığı Alimler ve Medreseler Birliği, bir de fetva kurulu kurarak “ittihadulema” adlı internet sitesi üzerinden bazı konularda fetvalar veriyor.  

Kaynak: grihat.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Görmez, Hizbullah'ın önde gelen ismiyle görüştü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete