TBMM Boşanma-ma Komisyonu kurdu

AKP'nin Meclis'teki ilk işi boşanmaları araştıracak komisyon kurmak oldu... CHP'li Yüceer: "Kadının sorunu boşanamamak" dedi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP İLK İŞ OLARAK BOŞANMALARA EL ATTI


AKP iktidarının Meclis'te araştırılmasını istediği ilk konu ne Rusya, ne terör ne de IŞİD oldu... İktidar ilk iş boşanmalara el attı.

MUHALEFET: "SADECE AİLEYİ DEĞİL KADINI DA GÜÇLENDİRİN"

AKP’nin boşanma aşaması ve sonrasında kadına yönelik şiddeti yok sayarak, aileyi güçlendirmek, boşanmaların önüne geçmek için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik önergesine,  muhalefetten de kontra önergeler geldi. Muhalefetteki üç parti de TBMM Başkanlığına sadece ailenin değil, kadının güçlendirilmesinin desteklenmesi yönünde önergeler verdi.

CHP'Lİ YÜCEER: "KADINLAR BU  ŞİDDETE RAĞMEN NEDEN BOŞANMIYOR ONU ARAŞTIRMAK GEREK!"

Birleştirilen önergeler iki gün boyunca Genel Kurul’da görüşüldü.  Önergeler üzerinde Genel Kurul’da CHP Grubu adına konuşan Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili  Candan Yüceer, iktidarın önergesini eleştirdi.
,
Boşanmaların oranının dünya ortalamasından farklı olmadığını ancak asıl incelemesi gereken konunun aile içinden kadına yönelen şiddet olduğunun altını çizen Yüceer, “Kadınlar boşanmak istedikleri için öldürülüyor. Kendi hayatları hakkında seçim yaptıkları için öldürülüyor. Asıl sorun kadınların boşanamaması, Aslında bu boşanma oranları da bu kadar şiddete, bu kadar baskıya, ayrımcılığa bence az bile. Kadınlar nasıl dayanıyor, kadınlar bu stresle, bu şiddetle nasıl mücadele ediyor, asıl bizim bunu araştırmamız lazım " diye konuştu.

TBMM'DE BOŞANMA-MA  KOMİSYONU KURULDU

TBMM'nin iki günlük çalışması sonunda  boşanma olaylarını araştıracak bir komisyon kurulmasına karar verildi... Karşı Gazete'ye konuşan  Yüceer ise bu komisyondan daha çok  Meclis Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyona önemli görevler düştüğünü vurguladı.

YÜCEER'DEN İKTİDARA ÇAĞRI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ UYGULAYIN"

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için öncelikle kravat indirimi, iyi hal indirimi, tahrik indirimleri" gibi cezaları azaltan unsurların ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan CHP'li vekil, iktidarı İstanbul Sözleşmesi'nin maddelerine uymaya çağırdı.

"Bu sözleşmeyi çok önemsiyorum" diyen Candan Yüceer, şu değerlendirmeyi yaptı:

"TÜRKİYE'DE KADIN CİNAYETİ SALGINI VAR!"

"Sözleşmede önemli kararlar var, cinsel yönelim, şiddetin tanımını yapması, eğitim, sığınma evleri, tazminat hakları, hukuksal destekler...  Kadın cinayetlerinin tanımı konusunda atıflar var... Türkiye'de kadın cinayetleri şu an salgın durumunda... On ayda öldürülen kadın sayısı yaklaşık 250.

Biz İstanbul Sözleşmesi'ni  uygularsak, ilgili yasaları gerçekten uygulayabilirsek,  kadın erkek eşitliğine yönelik algı yaratma konusunda siyasetçiler, kamu, medya, STK'lar destek verirse ancak bu cinayetler   durdurabilir. Ama bu ayaklar  eksik kalırsa kadın cinayetlerini durduramayız.

Bizim öncelikli hedeflerimiz Kadın Bakanlığı kurulması, cinsiyet konusunda 'adalet' kavramı yerine 'eşitlik' kavramının öne çıkarılması...  Hatırlayın bir muhtar akşam ezanından sonra kızların tek başına parklarda dolaşmaması gerektiğini yoksa onları döveceğini söylüyor...

"MUHTARLAR NAMUS BEKÇİSİ Mİ?"

Ahlak zabıtası mısın, muhtar mısın? Erdoğan, Gezi olayları sırasında 'benim esnafım döver' demişti, galiba muhtarlara da namus bekçiliği görevini verdi...

"YENİ BAKANI İZLEYECEĞİZ..."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na da büyük rol düşüyor... Yeni Bakanı icraatları ile değerlendireceğiz. Samimiyet göstermesi, uzlaşıya önem verip vermemesi çok önemli. Geçen dönemde Fatma Şahin'le sorun da  yaşasak iyi bir başlangıç olmuştu... Aile içi şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı yasaoy birliği ile çıkmıştı. Sonuç alacak  bir adım olursa biz zaten muhalefet etmiyoruz... Ancak geçen dönem Komisyonlarda bile aşamadık bu sıkıntıyı umarım bu sefer farklı olur... Kadın sorununa partiler üstü bakılacak  bir Türkiye hayal ediyoruz."

Burcu Oral Evren | Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TBMM Boşanma-ma Komisyonu kurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete