Kılıçdaroğlu, anahtarı hazırladı...

60 kişilik PM'ye, 104 kişilik anahtar liste...
KARŞI GAZETE |ÖZEL

ANAHTARI, MAYMUNCUK AÇACAK...

Kurultayın ilk gününde tek aday olarak seçime giden ve yeniden genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Parti Meclisi üyelerini yenileyecek. Seçilen PM üyeleri arasından belirlenen isimler de yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulunu ( MYK) oluşturacak.

ANAHTAR LİSTEDEKİ İSİMLERE GENEL MERKEZDEN TELEFON GİTTİ

PM için başvurular dün gece 22:00'de sona erecekti ancak sabah yoğun talep üzerine bugün 11:15'e kadar kadar uzatıldı. Öte yandan Anahtar listede olan isimlere genel merkezden telefon gitti  ve adaylık dilekçesi vermedilerse, başvuruyu süre dolmadan yapmaları talep edildi. Telefon gitmeyen isimlerden bir bölümünün, başvurusunu seçime geçilmeden önce geri çekmesi bekleniyor.

LİSTE İÇİNDE LİSTE...

Karşı Gazete'nin edinildiği bilgilere göre CHP Lideri PM için  104 kişilik anahtar liste hazırladı. Bir de bu listenin içindeki 50-55 kişiyi kapsayacak şekilde "maymancuk" listenin bulunduğu konuşuluyor.

MUHALİFLER DE LİSTE HAZIRLIĞINDA...

Muharrem İnce ve ekibinin  alternatif liste hazırlayacağına kesin kesin gözüyle bakılan kurultayda, birkaç anahtar listenin yarışması bekleniyor.

DELEGELERİN 5`TE BİRİ MUHALİF...

Öte yandan, gece yarısı sonuçlanan genel başkanlık yarışı, parti içi muhalefetin durumunu da ortaya koydu.  1238 delegenin oy kullandığı seçimde, Kılıçdaroğlu 990 geçerli oy ile seçildi.  248 oyun geçersiz sayılması, delegelerinin yaklaşık beşte birinin, genel başkana destek vermediğini ortaya koydu. CHP'de kurultay öncesi delegelerin değişmesi ve bazı merkezlerde kongrelerin yapılmamasına rağmen, parti içi muhalefetin hala güçlü olduğu anlaşılıyor.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu, anahtarı hazırladı..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete