Günün Videosu

​AKM için gizli proje

Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yerine yapılması planlanan gizli bir proje ortaya çıktı. Projeyi sahiplenen olmadı
Taksim Meydanı’ndaki sekiz senedir kapalı tutulan ve yıkılıp yıkılmayacağı tartışma konusu olan Atatürk Kültür Merkezi’nin yerine yapılması planlanan binanın gizli projesi “WAN Future Project Civic Building 2015″te birincilik ödülünü kazanınca gün yüzüne çıktı. “Bir opera salonu, bir tiyatro ve sinemadan oluşacak birbirlerine entegre edilmiş kültür binaları” şeklinde tanıtılan projeyi şimdilik sahiplenen olmazken, siparişi kimin verdiği en merak edilen konu oldu.



Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yerine yapılması planlanan gizli proje ortaya çıktı. Adrian Smith + Gordon Gill Architecture tarafından tasarlanan “Istanbul Cultural Center” projesi “WAN Future Project Civic Building 2015″te birincilik ödülünü kazanınca, yaklaşık sekiz yıldır kapalı olan ve “yıkılacak mı yıkılmayacak mı” tartışmaları süren Taksim Meydanı’ndaki AKM’nin yerine yapılacak olan ‘İstanbul Kültür Merkezi’ projesinin görselleri de internete sızdı.

AKM ve yanındaki otoparkı da kapsayan ‘İstanbul Kültür Merkezi’nin tanıtımında “Politik gösterilerin de merkezi olan, modern İstanbul’un kalbinde, metro ağlarına yakın, büyük bir turist ve eğlence merkezi olan ve restoran, mağaza ve otelleriyle ünlü Taksim Meydanı’nda” ifadelerine yer verildi.

MÜŞTERİ BÖLÜMÜ: GİZLİ

Proje; Adrian Smith & Gordon Gill Architecture’ın web sitesinde “Bir opera salonu, bir tiyatro ve sinemadan oluşacak birbirlerine entegre edilmiş kültür binaları” şeklinde tanıtılıyor.

Müşteri bölümünde ‘gizli’ ibaresinin bulunduğu projeyi kimin sipariş ettiği ise en çok merak edilen konu oldu.



BAKANLIK: BİZİMLE İLGİSİ YOK

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, “Bizim sipariş ettiğimiz bir proje değil. Kendi kendilerine yapmışlar” derken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de “Bizimle ilgisi yok” açıklamasını yaptı. 

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKM için gizli proje" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete