Günün Videosu

CHP'li belediyenin binasına kilit vuruldu

Eskişehir, Odunpazarı Kaymakamlığı, CHP'li ilçe belediyesinin kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullandığı Kurşunlu Külliyesi'nin kapısına kilit vurdu, belediye başkanı oturma eylemi başlattı.
Eskişehir'de Odunpazarı Kaymakamlığı, Odunpazarı Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralayıp kültür merkezi ve nikah salonu olarak kullandığı tarihi Kurşunlu Külliyesi'nin kapısına kilit vurdu.

Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, Kaymakamlığın mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen külliyenin kapısına kilit vurduğunu söyledi, bina kapısında oturma eylemine başladı.

Odunpazarı Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullandığı Kurşunlu Külliyesi, dün akşam saatlerinde gelen Odunpazarı Kaymakamlığı görevlileri tarafından kapatıldı.


Avukat olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt külliyenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada uygulamanın yanlış olduğunu savundu.

SERGİ VARKEN BOŞALTMIŞLAR

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait Kurşunlu Külliyesi'nde belediyenin kiracı olduğunu, vakıfların talebi üzerine kaymakamlıktan gelen görevlilerin külliyenin kapısına kilit vurduğunu belirten Başkan Kurt şunları söyledi:

"Burada Adnan Menderes Anaokulu öğrencilerinin sergisi var. O sergi sırasında kaymakamlıktan ve emniyetten gelen görevliler burayı boşalttırmış ve kilidi değiştirmiş.

Bizim bu konuda mahkemeye müracaatımızla yürütmeyi durdurma kararımız olmasına rağmen. Odunpazarı Belediyesi olarak 2007'den beri kiracıyız. Bize 'Bu yıl için kira sözleşmesini yenilemeyeceğiz, siz buradan çıkın' dediler. Biz de ihtiyacımızın devam ettiğini, buradan çıkamayacağımızı söyledik.

Ancak bunu dinlemediler. Ocak ayının 15'ine kadar burayı boşaltmamızı istediler. Biz de idari mahkemesine müracaat etmek suretiyle yürütmeyi durdurma kararı aldık."


'KASIT VAR'

Belediye Başkanı Kurt, gazetecilerin kapatma olayında kasıt olup olmadığını sorması üzerine "Kasıt var herhalde ki bu 10 yıldır Adalet ve Kalkınma Partili bir belediye iken kimsenin rahatı kaçmadı, ama bize gelince rahata kaçmaya başladı. Geçen yıl kira miktarımızı çok yüksek oranda arttırdılar, bu yıl da böyle bir işlem yapıyorlar. Biz buradan Odunpazarı halkına yardım etmeye, destek olmaya gayret ediyoruz. Buradaki kültür etkinliklerini, sergileri ve en önemlisi nikah işlemlerini yapıyoruz. Herhalde şimdi bunları engellemek istiyorlar. Kimi rahatsız ettik bilmiyorum" diye konuştu.

 

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li belediyenin binasına kilit vuruldu " hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete