​İstanbul’da zirve alarmı

İslam zirvesine katılan liderler cuma namazını Dolmabahçe Camii'nde kıldı. Yollar trafiğe kapatıldı. Cami önünde slogan atan bir kadın gözaltına alındı.
İstanbul’da toplanan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi İstanbul Kongre Merkezi’nde, zirveye ilişkin ortak basın toplantısının düzenlenmesini ardından sona erdi. Liderler zirveninin ardından cuma namazını kılmak için Dolmabançe’deki Bezmialem Valide Sultan Camii’ne geçti. Zirve nedeniyle kapatılan yollara bir de Dolmabahçe güzergahı eklenince kent trafiği kilitlendi. Namaz alarmı nedeniyle Bomonti-Dolmabançe tünelinin yanı sıra sahil yönünde Galata Köprüsü ile Dolmabahçe arası araç trafiğine kapatıldı. Öte yandan liderler camiye girerken slogan atan bir kadın gözaltına alındı.

Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkiyatı(İİT) 13. İslam Zirvesi’ne katılan temsilcilerden birçoğu, Cuma namazını Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde kıldı. Cuma namazı öncesi cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kabataş- Beşiktaş arasındaki Meclis-i Mebusan caddesi araç trafiğine kapatıldı. Aynı şekilde zirvenin yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi’nden Dolmabahçe’ye inen yol da sadece protokol geçişlerine açık tutuldu.

CAMİYE TURKUAZ RENKLİ HALI

Cami avlusu bariyerlerde kapatıldı. Bariyerlerin üreni de mavi örtü çekildi. Aynı şekilde cami girişine protokolde kullanılan turkuaz rengi halı serildi.

SLOGAN ATAN BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler bazı ülke temsilcileri  namaz için camiye girdikten sonra güvenlik koridorunun dışında bir kadın slogan attı. Ne söylediği tam olarak anlaşılamayan orta yaşlardaki kadın sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

VATANDAŞLAR YÜRÜDÜ

Alınan önlemler nedeniyle yürümek zorunda kalan bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma namazının ardından İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile Ortak Basın Toplantısı için yeniden İstanbul Kongre Merkezi’ne geçmesi bekleniyor.

    :

    :

    :

    :

    "​İstanbul’da zirve alarmı" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete