​CHP’den fakirliği bitirecek hazırlık!

“20 milyon fakire aylık maaş bağlansın...”
CHP'li Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu'nun açıkladığı anayasa değişikliği teklifi, ülkemizde yaşayan yoksul ailelere her yıl belli oranda düzenli gelir sağlayacak…

Yoksul aileler için bugüne kadar pek çok yasa teklifi hazırlayan CHP, yine kolları sıvadı. Ana muhalefet partisi, bu kez de yoksul ailelere düzenli gelir sağlanması için anayasa değişikliği teklifine hazırlanıyor. Buna göre; yoksul ailelere her yıl belli oranda düzenli gelir sağlanacak. Bu da anayasa güvencesi altında olacak. Teklifle ilgili hazırlığı CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin dün kamuoyuna açıkladı.

“PARTİLERDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ”

Balıkesir Edremit'te yerel medyayla bir araya gelen Gürsel Tekin ile İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, İsviçre'de dün yapılan ve vatandaşlarına yıllık 30 bin Euro gelir bağlanmasını öngören referandumu gündeme getirdi. Buna benzer bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasını isteyen Tekin, bu konuda teklif hazırlayacaklarını açıkladı. Enis Berberoğlu ise hazırlayacakları anayasa teklifiyle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Diğer partilerden destek isteyeceğiz. Gerekli çoğunluğu sağlayamazsak, imza kampanyasıyla bunu gündeme getireceğiz. Türkiye'nin 20 milyon fakiri var. Bu olanaktan yararlansınlar istiyoruz. Bir aileyi ayakta tutabilmek için önemli bir adım. İsviçre dünyanın en zengin ülkelerinden biriyken bunu yapıyorsa, 20 milyon yoksulu olan Türkiye bunu da mı örnek almayacak?”

Kaynak: Ali Ekber Ertürk / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​CHP’den fakirliği bitirecek hazırlık!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete