İstanbul'da polise bombalı saldırı: 7'si polis 11 ölü, 36 yaralı

Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre yedi polis şehit oldu, dört kişi de hayatını kaybetti.
İstanbul’da Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında polise yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre; yedi polis şehit oldu, dört kişi de hayatını kaybetti. Patlamada ayrıca 3’ü ağır 36 kişi de yaralandı.

İstanbul 10.Sulh Hakimliği tarafından Vezneciler'de meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı geldi.

ERDOĞAN HASEKİ'DE

Erdoğan patlama sonrası yaralıları ziyaret etmek için Haseki Hastanesi'ne gitti.

KÖŞK'TE GÜVENLİK TOPLANTISI

Saldırının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldi.

VALİ ŞAHİN ACI TABLOYU AÇIKLADI

İstanbul Valisi Vasip Şahin canlı yayında patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Şahin, “bugün saat 8:40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara bombalı saldırı yapılmıştır. bunun neticesinde 7’si polis 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetti, 3’ü ağır 36 kişi yaralandı” dedi.



NÖBET DEĞİŞİMİ SIRASINDA

Patlamanın Çevik Kuvvet'in nöbet değişimi sırasında yaşandığı belirtiliyor. 

BÖLGE ÇEMBERE ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Vezneciler’e kadarki bölge polis tarafından çevrildi. Patlamanın etkisiyle geniş bir alanda büyük tahribat yaşandığı ve  binaların camlarının kırıldığı gözlendi. Polis bir taraftan da hasar meydana gelen iş yerlerini tahliye etmeye başladı.

Bölgede ikinci bombadan şüphelenen polisler, kontrollü patlama yapmak için basın mensupları ve yurttaşları bölgeden uzaklaştırıyor.

 

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul'da polise bombalı saldırı: 7'si polis 11 ölü, 36 yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete